onsdag 10 mars 2010

Mamman vill lägga sej på golvet och skrika...

Mamman sliter sitt hår, Mamman är galen, Mamman vill lägga sej på backen som en tvååring och bara tjuta, sparka i fötterna och skrika NEJ!

Mammans barn är billiga idag. Åtminstone de fem av större årsmodell, Lillen är en solstråle som vanligt.

Förmiddagen började alldeles underbart med en fotopromenad ner till älven då Lillen sov i vagnen och de tre mellanbarnen hade lämnats på förskolan. Jag tog en hel massa härliga bilder.
Inte nog med det, jag vet en hemlighet och som grädde på moset kom min allra bästaste C och hälsade på. Det var så skönt att ha lite vuxet sällskap.

Sen hämtade vi alla barn och min kära mor kom hit med Minibatman.

Vid maten så fick en liten unge värsta brytet och bara skrek vilket ledde till att ungen hamnade i soffan. Tvååringen kissade ner sej och det ledde i sin tur till att ett av de andra barnen fick ett totalt psykbryt och nervöst sammanbrott. Mamman blev galet arg över det skrik, beteenden och hot som följde. Hade hon inte varit ungens mor så hade ungen suttit som ett vått frimärke på väggen.

Sen var alla barn galna och skrek hela tiden. Mitt i allt kom Minibatman och Snotti springandes som flygplan och skrek "Åh, du gamla å du fria, hääär ska bli en pizzeria..." på maxvolym. När Mamman trodde att allt var lugnt så hoppade en gosse rakt över lilla systern och landade på hennes onda ben. Snufflis skrek, Mamman blev rädd och arg och röt åt gossen att ta det lugnt, gossen blev ledsen (och säkert rädd) och arg och sprang och lade sej utan att kissa eller äta mat.

Mamman är trött, Mamman har skallebank...

Mamman har nu lagt fyra barn och diskuterat lugnt med var och en om det som hänt, bett om ursäkt för sin ilska och de höga rytningarna som blev följden. Mamman har pussat och kramat.

Nu sover de och Mamman ska ta itu med kaoset här ute. Middagsdisk, kvällsfikadisk, sängkläder, kissig soffa som ska tvättas, tvätt som ska sorteras, tonvis med blöta ytterkläder och skor, en kattlåda som akut måste bytas och så vidare. Mamman kan glömma sin lugna stund framför "Greys Anatomy"

3 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Stackare!
Sex ungar och helt ensam?
Men du har kramat dem, och ni är sams, trots disk och tvätt och städning och.....
Greys finns ju kvar... En annan dag :O)
Kramar!

Carolyn Ford sa...

I really like the middle photo! Amazing perspective, color and light! Beautiful!

BP sa...

1. Dina foton är helt underbara.
2. Hur orkar du????????????????
3. Om jag vore dig så hade det satt många frimärken på väggen, så mycket kan jag ju säga.
4. Grey's anatomy... kan han nå't om kaotiska förhållanden hos en sexbarnsmor? trodde väl inte det;-)