fredag 19 mars 2010

Mamman på rymmen

Idag rymde Mamman hemifrån med de fyra små då de två stora gått till skolan. Som brottslingar som nästan blir tagna på bar gärning lämnade vi byggnaden och förödelsen åt sitt öde.

Eftersom dimman låg som ett lock över världen och det regnade så begav vi oss till stora stadens köpcentrum.


Där fick barnen lära sej att allt som göms i snö kommer upp i tö och Mamman blev ett par tusenlappar fattigare.


Fatta vad befriande det är att shoppa efter att ha suttit instängd i lilla hålan i tre veckor. Mamman njöt, trots att det enda hon fick själv var ett par nya brallor. I korgen smet det bland annat ner fem par byxor, fem tröjor, tre par skor och gummistövlar. Lite trosor och solglasögon blev det också.

På vägen hem fick Mamman lyssna på "kör-den-gamla-vägen-kör-den-gamla-vägen-kör-den-gamla-vägen VI VILL SE LADAN" i kör från två gossar som var sugna på äventyr.


Mamman gav med sej. Vi gjorde en liten avstickare och hann även få en liten nypa luft. Vad gör en halvtimmes restid extra när man har det så mysigt?


Halvfyra kom Mamman hem och möttes av fyra (kompisar till de stora här som vanligt, härligt) hungriga huliganer och röran from hell. Var bara att kavla upp armarna och veva ihop tortillas och snurra rätt röran (som bara hanns med till hälften).

"Att städa när man har småbarn är som att skotta snö när det fortfarande snöar" (står det på mitt kylskåp)

2 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Underbart, var ni till karlstad? Tyckte jag såg borgvik på dina bilder :O)

Hagemor sa...

kjempemorsomt!!! Og flotte bilder:)) Jeg har "bare" 3 gutter (poiker) og synes det rekker...:)))