tisdag 14 juni 2011

Ytterligare en avslutning avklarad

Knappt hann Mamman få hem alla ungar för än det var dags att gå igen. Den stora grabben skickades till frissan medan de fyra små huliganerna gick med Mamman till "dagisgården" där det pyntats för avslutning.


Det hela startade med ett gympapass längst ner på gården. Det gällde att hålla tungan rätt i munnen! =)


Därefter klev vi runt på olika "stationer" som personalen fixat runt om på gården. Det fanns bollar, rockringar, tunnel och...

...en omåttligt populär "såpbubbelstation".


"Oj, jag kunde ju blåsa en bubbla! Men var ska den åka någonstans Mamma?"

Efter att ha lekt lagom länge var det dags att slänga korven på grillen (och plötsligt dök de stora barnen också upp för att äta korv och fika, sen försvann de lika snabbt igen).

Mums fillibaba!

"Det var lite varmt..."

Sist men inte minst bjöd personalen alla barn och föräldrar på tårta med hallon och glass (eller nåt liknande) som fyllning. Den tackar vi för, smakade smaskens! =)

En av "fröknarna" tackade också för sej. Tyvärr har (vad jag vet) tre av personalen på förskolan blivit uppsagda då de, enligt kommunen, inte har rätt utbildning. Ibland funderar jag på om världen har blivit galen på riktigt?

Jag blir fruktansvärt upprörd över ett sådant här tilltag. Människor som jobbat med barn i många, många år och som älskas av både barn och föräldrar. Som har fantasi, som vänder och vrider på allt för att fixa det på bästa vis för alla inblandade parter. På vilket sätt är en högre utbildad person mer lämpad att ta hand om mina barn? Jag förstår inte???

Jag skulle kunna gå på om vad jag tycker om det här i en halv evighet om jag inte slutar nu och därför önskar jag er alla en god natts sömn nu och loggar ut! =)

2 kommentarer:

BP sa...

Vilken fin avslutning - ja inte i ditt inlägg då. Tycker som du - löjligt. Protesterade ni föräldrar inte? Namnlista o s v, det brukar ju hjälpa ibland, speciellt i mindre kommuner.

Sussi - 22 år, mamma & student! sa...

Jag håller med! Den på Mejas förskola som är nästan mest omtyckt är "bara" barnskötare, inte förskolelärare. Och den bästa läraren jag haft var en som inte var utbildad. Tyckte hela klassen!