fredag 3 juni 2011

Har Mamman sagt så då blir det så

När Mamman har bestämt att något ska göras så ska det göras. Har Mamman bestämt att bilen ska städas på fredag så ska den städas på fredag även om termometern visar 27 grader när klockan slår elva och garageuppfarten badar i gassande solsken.

Lillen somnade i vagnen vaggad av stora brorsan och alla de övriga barnen kröp runt i bilen och samlade skräp, sorterade leksaker och torkade insidan av dörrarna medan Mamman dammsög. När bilen var färdig två timmar senare så hade även rutor putsats, mattor skurats och instrumentbrädan var skinande ren!

För att belöna sej själva för det goda arbetet så fixade Mamman och barnen tortillas tillsammans och åt sedan glass till efterrätt.

Efter att Mamman hittat köket igen så trycktes barn och vattengevär in i bilen och kosan styrdes mot djupa skogen idag igen.

Finns inget bättre än vattenlekar (med iskallt källvatten) en sommarvarm dag...

Trots det tröttnade de större barnen till slut på vattnet för att hamna på studsmattan. Lillan var snabbt på plats och norpade ett gevär. Äntligen var det hennes tur. Lyckan var stor när hon lyckats lista ut hur man pumpar upp geväret och avfyrar det samma.

Lilleman, han tolkade detta med iskallt vatten en aningens annorlunda än den övriga barnaskaran. ;)

En tjej med vattengevär och en liten gosse som försöker använda vattenstrålen som puck går inte alltid ihop. =)

"Vad då då Mamma? De andra barnen gjorde ju så..."

"BUHUUUU böööt... mallt, mamma... UÄÄÄ"

När dagen närmade sej sitt slut bjöd mor på paj (gjord på hallon, björnbär och vinbär). Mums och Tack!

Nu är det inte långt kvar av bygget, hästarna kommer ha det fint i sommar! =)

Den härligt sommarvarma kvällen gjorde att barnen aldrig ville komma in. Mamman lyckades med mycket möda släpa in de två minsta i duschen och få dem i säng vid åtta och strax därefter locka in (nästan)sexåringen till badkaret med löfte om bubbelbad. Därefter lämnade hon över ansvaret till Pappan som kommit på besök och for själv till goa K där hon blev kvar till elva. Skönt att få vila huvudet från allt ett tag! ;)

Efter en lång dag sitter så Mamman här mitt i natten och skriver, för bloggen är ju livsviktig... Visst? ;) Nu hoppas hon på sovmorgon imorgon (som vanligt). =)

Inga kommentarer: