måndag 6 juni 2011

Vilse i skogen, blixtar och dunder!

Vad hittar man på en dag då åskovädren avlöser varandra? (Att det är nationaldagen spelar ingen större kvitt, vi har aldrig firat det förr, kanske börjar vi någon gång?)

Man kan inte gärna skicka ut ungarna att leka i regn och åska. Man har helst inte datorerna igång, i alla fall inte när man bor på landet. Man tröttnar tillslut på att sitta på golvet och rulla bollar eller spela monopol, eller helst båda delarna plus att klä på Lillans docka samtidigt.

Så vad gör man?

Jo, först far man ut i djupa skogen och äter pannkakor (Tack Mamma!) samt plockar med sej sjuåringen och kusinen hem. Därefter fyller man bilen med bensin (helst innan man bara har två liter kvar i tanken... Oooops) och ger sej ut på äventyr!

Sverige är fantastiskt vackert, även när det åskar och regnar!

Efter en snabb visit i Svanskog bestämde vi oss för att köra in på en väg där det stod "Ödebyn", därifrån valde vi att köra efter en uråldrig skylt med namnet "Rök" präntat på... Sen, ja sen ja...

Mitt ute i ingenstans (ja, vi körde lite vilse då vi valde en skogsväg lite på måfå) så hittade vi en familj "rondellhundar" på en sten. Konstigt, men kul. Inte ett hus så långt ögat kunde nå!

Efter ett par mil på skumpiga grusvägar öppnade landskapet upp sej en aning och tillslut hamnade vi i "Sillebotten". Därifrån hittade Mamman vägen hem. =) Tur att Mamman är som en flyttfågel och alltid hittar vägen hem! ;)

I ett dike efter en skogsväg växte en hel massa av de här fina blommorna. Har ingen aning om vad det är, någon som vet?

Väl hemma igen så mullrade det på avstånd i ett par timmar. Lagom till småbarnen skulle sova så närmade sej ovädersmolnen i allt snabbare takt...När det sen åskade som mest, solen sken, regnbågen var framme, regnet smattrade mot rutorna och vattnet forsade ner på gatorna så somnade alla fyra gott! =)

Regnbåge och blixt på samma foto! Utsikt åt vänster på balkongen.

Utsikt åt höger på balkongen.Tre bilder från andra sidan lägenheten (köket) fem minuter efter regnbågsfotot.

Hela kvällen åskade bort. Mamman fick flera gånger starta upp datorn för att hinna skriva det här inlägget, en snutt i taget... Haha.

2 kommentarer:

BP sa...

Vilket äventyr!!! Vilka bilder!!! Helt fantastiskt inlägg!!

Anonym sa...

Mari hälsar att den vita blomman heter Missne. /Carin