fredag 10 juni 2011

What a beautiful morning... or not...

Idag har det varit en sådan där morgon som Mamman skulle kunna fylla halva bloggen med. Ibland undrar hon hur sjutton det kan ske så mycket på blott tre timmar?

Mamman ska dock försöka korta ner det hela (hur hon nu ska lyckas med det eftersom att svamla är hennes mellannamn). ;)

Det började med att de flesta i det Shannarianska hushållet väcktes strax före klockan sex (innan klockan ringde) utav att tystnaden bröts av blixtrar och dunder. Lite mysigt när barnen kryper ner hos Mamman i sängen och räknar mellan blixt och dunder faktiskt.

Strax efter sju hade mullret dragit vidare, men regnet höll i sej och det var dags för tonåringen att rusa till bussen. Som hon missade eftersom de for iväg två minuter innan de skulle gå (Mamman stod i fönstret, tittade och svor tyst för sej själv). Nåväl, dottern fick ju tjugo minuter extra att fixa håret på i alla fall! ;)

När ett stycket dyblöt dotter kommit innanför dörren så tog Mamman en tvättkorg med sej för att vada ut till tvättstugan.

Vattnet nådde Mamman till fotknölarna utanför dörren. Det var bara att kavla upp byxorna till knäna och gå!

Dottern skjutsades till skolan i Lilla staden och sen var det bara att fixa frukost till övriga barn. Fem minuter innan de första två gossarna skulle lämna boet så kom tolvåringen på att han inte hade några rena, hela byxor. Gargamel sa Mamman och nål samt tråd hittade fram ur gömmorna långt bak i ett skåp.

Halvnio stod de tre små barnen redo för att följa med Mamman till tvättstugan innan det var dags att gå till förskolan. Lillan i foppatofflor eftersom alla hennes stövlar och skor uppenbarligen trivs ypperligt bra på förskolan... Hmmm...

Alla små söta barn följde med ner i tvättstugan, men efter fem minuter hade uppenbarligen två av dem tröttnat och brutit sej ut i smyg för när det var dags att gå hittade Mamman dem vadande i den enorma vattenansamlingen framför huset med hinkar och spadar (det är tur att de har torkskåp på "dagis").


Nästansexåringen var mäkta imponerad över alla jättepölar som bildats hela vägen bort till skolan.

Mamman gillar också vattenhålor, speciellt när det har slutat regna! ;)

Efter att den mellanstora Lillemannen överlämnats i förskolepersonalens vård så stegade Mamman vidare till vårdcentralen och idag var den "gulliga" sköterskan på plats och gav henne utan att blinka rätt sorts förband som nu borde räcka en vecka! =)

I väntan på att tvättmaskinerna skulle bli klara så passade Mamman på att ta en liten extra promenad med kameran i högsta hugget!Nu sitter Mamman här med huvudvärk, ett ömmande ben och en ond rygg (attans också) och tänker inte lyfta ett finger för än de små huliganerna ska hämtas hem igen klockan två. =)

1 kommentar:

BP sa...

Vi har inte sett en enda droppe "riktigt" regn sedan - ja jag vet inte. Ingen åska heller, men SMHI har ju hotat med åska till helgen. Men dom tror jag inte på;-)
Din regndroppebild är kanoooon - ja alla andra foton också såklart;-)

Nu ska jag klura ut en "hungrig" bild tills imorgon:-)