onsdag 1 juni 2011

Nu vill vi ha er hjälp! =)

Efter en alldeles underbart lugn morgon utan minsta knorr eller gnäll från någon (den stora grabben kom till och med ihåg sina gympakläder utan en enda påminnelse :-o) så var barnen klara att gå till skolan en halvtimme innan de började.

Efter att de stora grabbarna gått åt varsitt håll så passade Mamman och de tre små undren på att ta en liten omväg till förskolan. Då de gick förbi två små stackars lupiner så sa genast den största av de tre:

"Mamma, mamma har du med dej kameran? Titta vilken vacker färg blommorna har!"

Självklart hade Mamman kameran i beredskap...


Medan hon fotade så kom ett litet kryp och parkerade sej högst uppe i toppen på den ena blomman.


Barnen konstaterade att den var så söööt så. I samma veva började Lilleman peka ivrigt på backen. Insektsjakten var i full gång! =)


Efter att ha överlämnat barnen till respektive avdelning så tog Mamman en tur till vårdcentralen för att få fler förband till sitt läckande ben. Tyvärr hade de inga, vilket inte var helt praktiskt då det är "femdagarshelg" och stängt till på tisdag.

Nåväl, tänkte Mamman, jag får väl be om det i Lilla staden då jag har varit på sjukgymnastiken.

Det blev ett härligt 45-minuterspass, med höjda vikter och fler repetitioner på vissa av övningarna. Dessutom har motionscykeln bytts mot ett kilometerpass på gåbandet som uppvärmning.

Lagom mör i kroppen begav sej Mamman till receptionen för att få några plåster till hålet på benet. Samtidigt ringde telefonen, en av "fröknarna" på Snottis avdelning meddelade att han och hans absoluta favorit bland personalen befann sej på vårdcentralen. Tack och lov handlade det bara om en stor flis som trängt in under en nagel så Mamman behövde inte ta sej i ilfart de närmare tre milen hem. Grabben var trygg tillsammans med "fröken L". (Vi har världens bästaste personal på förskolan här i hålan!!!)

Efter avslutat samtal så fick Mamman beskedet att inte heller vårdcentralen i Lilla staden hade några förband som de ville ge bort. Så nu vet inte Mamman hur det hela ska fungera i fem dagar, hon kan ju inte gärna gå runt och kladda ner kläderna med lymfvätska. Dessutom är det inte helt bra att gå med hålet öppet, det känns som om risken att få in bakterier blir en aningens förhöjd då?

Mamman for hem och parkerade sej i sängen (efter att ha ätit rester från gårdagen till lunch) med sin bok en timme innan de två stora kom hem. Därefter fick Mamman en total knäpp och bestämde att alla skulle åka in till Stora staden.

"NU?" frågade tonåringen och tolvåringen i munnen på varandra.
"Ja, varför inte? Det är lov imorn och ni behöver ju avslutningskläder."
"Okeeej..." svarade tonåringen och lät en aningens skeptisk. (Underligt tänkte Mamman)

Sagt och gjort, småbarnen plockades upp och packades in i bilen. För säkerhets skull, eller av ren självbevarelsedrift, så blev första stoppet MAX (förlåt mammsen ;) ). Vi stannade kvar i bilen och käkade, hela tiden försökte en skock skrattmåsar flyga in genom rutan för att hämta pommes stripes. Hmmm...


Efter maten tog Mamman sina perfekta barn och stegade in på köpcentret. (Som vanligt funderade hon på från vilken planet hon egentligen kommer, full parkering, människor överallt, kvällen före en helgdag... Att hon aldrig lär sej!)

Skörden blev stor och Mamman en aningens fattigare. De stora pojkarna köpte sej nya örhängen, tonåringen fick tag på två klänningar, ett par shorts och en plattång (sköter hon sej inte så tar Mamman tillbaka den). Grabbarna Grus fick sej två par nya shorts och nya badshorts, tolvåringen shoppade två par shorts, t-shirt, munkjacka och pilotglasögon. Lillan fick en härligt orange klänning och Lilleman fick ingenting. Dessutom inhandlades tre nya cykelhjälmar, säkerheten framför allt! (Sen blev det naturligtvis lite annat smått och gott, men jag kan ju inte fylla hela bloggen med en inköpslista heller.)

Nu till kvällens dilemma, det som vi vill ha hjälp med. Alla ni som orkat läsa ner hit kan väl vara snälla och lämna en kommentar (man kan kryssa i anonymrutan och kommentera utan att vara inloggad på något vis =) )...

Tonåringen köpte två klänningar och vill veta vilken hon passar bäst i till skolavslutningen??? Jag har min favorit, men vilken det är avslöjar jag inte riktigt än. =)


Naturligtvis måste jag slänga in ett foto på min duktiga grabb (som höll småbarnen vakna hela vägen hem fast klockan närmade sej nio på kvällen) i en del av hans nya inköp också. =)


Klockan närmar sej halvtolv och de små har snart sovit i två timmar, dags att få de stora i säng så att även Mamman hinner få ett par timmars sömn som uppladdning inför den långa helgen!

11 kommentarer:

Sherlock sa...

Svårt val det där.. Jag tycker den första sitter finast, men den vita passar bättre till en skolavslutning..

Anonym sa...

Den vita klänningen - så somrigt fin!

Anonym sa...

Den Rosa!
Den vita blir som en bakelse, vilket hon säkert iofs är, men den rosa är lite tuffare :)
Hon är fin!
Jättefin, i bägge!

/Pillargontanten, som fortfarande inte kan logga in för att kommentera!

Anonym sa...

Den vita tycker jag är finast

Sussi - 22 år, mamma & student! sa...

Gud vilka fina klänningar båda två! Tycker nog den vita var mest "skolavslutningsaktig", men gillade nog den rosa snäppet mer annars. Spara den till nån annan rolig fest eller nåt ;)

Anonym sa...

den vita,jättefin!

Anonym sa...

den vita,jättefin och mer "skolavslutning"

Sylla sa...

Den vita tycker jag. :) Den kommer inte bli lika använd som den tuffare rosa. Den rosa är lättare att kunna använda till vardags. :)

Sandra sa...

Den vita tycker jag är finare!

♥TrollMorsan♥Mamma till 8 Troll♥ sa...

Underbara bilder som alltid!!

Kram kram

BP sa...

Den vita!!! En HIT!!!