måndag 20 juni 2011

Första dagen på första veckan

Första dagen på första veckan av ett tio veckor långt sommarlov och (kors i taket) den nya "regelboken" började gälla utan minsta protest! Mamman är bra förvånad, men glad!

Enligt "regelboken", som ska gälla över sommaren, ska de två största barnen bland annat ta hand om disken efter frukosten alla vardagar, de ska dammsuga en dag var i veckan, hjälpa till med tvätten och städa toaletten med jämna mellanrum. Mellanpojkarna har ansvaret för sopor, skohyllan samt bordsdukningen och de två små ska hjälpa till att hålla reda på sina leksaker (vilket de gör mer än gärna, än så länge - det försvinner med åldern tyvärr). Om detta funkar som det ska hela sommaren så tar det en stor börda från Mammans axlar!

I övrigt har dagen rört sej framåt i ett långsamt tempo. Mamman och busarna har hunnit varit ute en sväng innan åskskurarna började rulla in, de har städat undan i lägenheten (eller ja, plockat undan i alla fall) och det har varit spelmaraton på datorer, DS och telefoner samt filmmys i soffan under tidig kväll. Till Snottis stora lycka och glädje har även Minibatman hälsat på under några timmar! =)

Nu sitter Mamman här, pojkarna busar i sina sängar och har förmodligen snart väckt sina båda yngre syskon. =( Mamman har ont i halsen, tjockt och snuvigt... Hon önskade slippa ungarnas förkylning, men tji fick hon!

Men som man brukar säga "Efter regn kommer solsken!" och det gjorde det idag. =)


"Efter regn kommer solsken"

Ja, vad det än gäller, eller hur svårt man tycker att saker och ting är. Hur nere man än är, eller hur fel allting blir. Det ordspråket gäller i de flesta fall. Det blir bättre, jag lovar! Jag vågar lova det och tro på det!

1 kommentar:

BP sa...

Altså jag trodde ju att barnen hade semester... tills du satte dom i arbete;-) Nej skämtar bara. Bra att de ska hjälpa till, bra idé förresten att dom ockdå får göra det under skolgång.
Regnbågen du fångade ser ju glad ut, medans du just nu inte verkar vara så happy. "Efter regn kommer solsken", "inget ont som inte har nå't gott med sig" och "det ordnar sig alltid", speciellt det sistnämnda tror jag stenhårt på. Kram