söndag 5 juni 2011

Städa, städa varje fred... ehrm... söndag

Då klockan slog 07,40 denna morgon så vaknade Mamman, lagom pigg ;) , av att någon försökte låsa upp ytterdörren. Mamman kom snabbt på fötter och önskade sej återigen en kedja eller något till ytterdörren. Söta Lilleman försökte gå ut iklädd pyamaströja, byxor, en gummistövel och en foppatoffel. "Alla sätt är bra utom de dåliga" brukar man säga va?

Småbarnens farmor kom på besök lagom till frukosten och efter den tog hon med barnen ut.Mamman har ägnat större delen av dagen till att vända upp och ner på lådor, peka och tjata i de stora barnens rum. Storstädning och Mamman på värsta petiga humöret gjorde inte direkt tonåringen och tolvåringen glada utan snarare mest frustrerade (slänga-sej-på-golvet-och-vråla-"JAG DÖÖÖR"-frustrerade). Kan dock lova att de efter några svettiga timmar (de hade naturligtvis pauser och tog lite luft, åt mat och fikade) var mäkta nöjda över resultatet och relativt chockade över att de tillsammans skrapat ihop ELVA ICA-kassar med skräp och fyllt ett par bananlådor och påsar som skulle upp på vinden.

Pappan har fått sköta markservicen, lagat mat, diskat, handlat och sprungit efter småbarnen (men det är väl därför han kommer hit väl? =) ).

Lagom till att de två minsta skulle i säng så skjutsade Mamman iväg sjuåringen till mormor och morfar och lät Pappan ta hand om läggningen för tredje dagen i rad (klart han ska göra det när han bara är här i ett par dagar åt gången... Visst? Haha).

Utslagen efter en heldag i solen! =)

Nu sover alla barn, farmoren har åkt hem, Mamman har tagit sej genom hygienspridaren. Dags att krypa till kojs och hoppas på att barnen sover till åtta imorgon med (som de nu gjort två dagar i rad).

2 kommentarer:

BP sa...

Det är bra att var tillbaka från en minisemester med extremt varierande WIFI-kvalitet och sträckläsa din blogg såhär på kvällen av nationaldagen. Älskar dina inlägg - både text och bild (speciellt en insekt fastnade på närhinnan - han som tittade på mig alltså.
Du har härliga ungar och utnyttjar allt som finns just där du är NU. Underbart!!!
Vad gäller klänningen så tycker jag att N såg allra snyggast ut i den vita. Men jag vet ju inte hur många läsare du har som är i hennes ålder;-)

♥TrollMorsan♥Mamma till 8 Troll♥ sa...

Haha så söt rymling! En kedja kan ju vara bra :)
Ha det gott!

Kram på dig!