fredag 24 juni 2011

Typiskt! ;)

Midsommaraftonen visade sej bli en ganska typisk blandning av regn, åska, sol och god mat. ;)

Under förmiddagen körde vi vårt sedvanliga fredaxrejs med ihopplockning, dammsugning och toalettskurande. Gick hur bra som helst! Stora brorsan diskade, Tonåringen städade toaletten, de fyra små plockade leksaker... Nemas problemas! Vem har tagit mina barn? Var har du gjort av dem? Och vilka ungar är det som har flyttat in i mitt hus? ;)

Efter lunchen, som Pappan fick lov att fixa då han är här för att fira midsommar med sina ungar, så drog midsommarkarusellen igång!

Allra först åkte vi till vackra Borgvik där midsommarfirandet brukar vara underbart kul för både stora och små...

...tyvärr visade sej närmaste parkering finnas lååångt ifrån platsen för firandet, på andra sidan stora vägen.

Så jag och barnen for vidare till Von Echstetdska gården där vi varit de senaste två åren. Vi kom lagom till att stången skulle resas, men precis då vi skulle parkera så kom några stora droppar regn.

Jag är inte mer än människa och konstaterade snabbt att vare sej långpromenad i trängsel med sex barn eller dans runt midsommarstång i regn med fyra glada och två tjuriga barn var värt besväret.

Istället tog vi en sväng ner till badplatsen djupt inne i skogen för att känna på badtemperaturen innan...

...vi for vidare hem till kära mor och far där systrarnas hästar glatt mötte oss för att tigga morötter, äpplen eller annat gott. =)

Tji fick dom!

Även min äldsta lillasyster och hennes lilla familj dök upp och i väntan på att mor och far skulle komma hem från jobbet så käkades jordgubbar, glass, bullar och kakor! =)

Lagom till att fikat var avklarat öppnade sej skyarna.

Somliga tog INTE det snabba benet in utan passade på att ta sej en dusch!

"Efter regn kommer solsken", som jag ju tidigare påpekat. Så även nu och alla vattendroppar i granen som belystes av solen bjöd på diamantgnistrande uppvisning!

Tack för maten!

Kvällen blev solig och varm.

Kommer ni ihåg Grabben som snackar med kor? Han kan helt uppenbart kommunicera med hästar också! ;)

"Hur var det nu? Sju eller nio sorters blommor under kudden?"

"Mamma, vill du gifta dej med mej? Då slipper jag lägga blommor under kudden!" ;)

Världens vackraste lilla tjej! Inget snack om saken!Innan dagen tagit helt slut så lyckades de stora grabbarna övertala morfar att plocka fram luftgeväret, samma luftgevär som jag lärde mej skjuta med för många år sedan! =)


Nu är vi hemma, alla utom Stora brorsan som for med Minibatman och hans föräldrar hem för att gå på fälttävlan med sin moster imorgon, och sängen kallar. De små sover gott (även om de krånglade även ikväll) och tonåringen ska strax beordras i säng hon med.

Hoppas ni alla haft en underbar dag!

Glad Midsommar!

1 kommentar:

BP sa...

Vilken härlig dag - å inte en enda sillbit och färskpotatis - yesssss!

PS. Stora grabben har verkligen skjutit i höjden. vilka härliga bilder av lika härliga ungar!!! DS