söndag 27 februari 2011

Problemet var i alla fall löst!

Hemma i sitt kaos mår Mamman ganska bra. Speciellt då organisationsdelen av hjärnan äntligen får användas igen.

Klockan fyra inatt kom den till bra användning då båda de minsta barnen passade på att vakna samtidigt. Utan att lyfta rumpan ur sängen och utan att något av barnen lade sej i Mammans säng så lyckades hon få dem att somna igen.

Visserligen somnade Lillen med huvudet i fotänden och Lillan i soffan med Lillebrors täcke och en av Mammans alla kuddar, men vad gör väl det? Problemet var i alla fall löst!

Resten av dagen har Mamman mer eller mindre tillbringat i sängen eller på en köksstol (där hon serverats både pannkakor och köttgryta med hemlagat mos) samtidigt som hon försökt få barnen att inse att de ska låta bli att retas och slåss. Det har inte gått helt bra, men Mamman har i alla fall hållit sej i skinnet och tagit det lugnt trots bråk och stoj.

Barnen har naturligtvis varit ljuvligt underbara och kramgoa periodvis också och min tonåring har varit helt bäst idag. Hon har hjälpt till att städa undan, serverat Mamman frukost, badat sin syster och varit superpedagog med minibrorsan.

Nu blir det lite mys framför tv:n som uppladdning inför sportlovet som börjar i morgon (synd att halva barnaskaran är sjuka).

I morgon står telefonterror, dusch samt såromläggning på schemat och på eftermiddagen kommer älskade Mammsen hit!

3 kommentarer:

Sherlock sa...

mäkta imponerad av återläggning av småpluttar! Vi löste nattens trängsel med att sambon gick ner i gästrummet. Men lik förbannat satt tvååringen som en igel på mig! Och bebisen låg fint i sin säng, när han inte käkade förstås..

BP sa...

Du ser Shannara, allt ordnar sig. Håll den här takten ett tag - du kanske vänjer dig och fortsätter så sedan när du är helt frisk igen!!!
Tycker att du har en underbar tonåring!!! Ge henne en kram från mig.
Du belönar henne säkert med lite extra "friheter", det är hon värd. Vem vet hon kanske också fortsätter såhär sedan...

Olga T sa...

Hurra!!