fredag 25 februari 2011

Klippkort på ambulans

Mamman fick i sej en tallrik gröt (som serverades) och lyckades ta sej in i duschen och komma i ordning för att ta sej ner till vårdcentralen lagom till elva för omläggning av såren.

En promenad på runt 100 meter tog Mamman modiga tio minuter att promenera, tack och lov var det inte så kallt ute idag.

Väl där hamnade Mamman på mage på en brits och förbandet togs av. Sköterskan sa genast att det inte såg bra ut och sprang efter läkaren (världens goaste och bästa doktor) som bad om ursäkt, men Mamman var tvungen att ta "pling-plongtaxin" tillbaka till sjukhuset i stora staden eftersom såret inte alls såg bra ut.

Så var karusellen igång... Skulle Shannara till kirurgen eller infektion? Var streptokock A bakterien resistent så den spökade igen? Ingen feber, bra puls, bra syresättning och helt okej blodtryck...

Tillslut dumpades hon på infektion där hon fick vänta och vänta först på sköterska och sen på läkare, sen på sköterskan igen. (Shannara är jäkligt trött på att vänta numera). Det var ganska skönt att känna igen både sköterskan och läkaren.

Läkaren konstaterade att det förmodligen handlade om en gul stafylokock infektion, tydligen vanligt sa hon, och ordinerade penicillin. Eftersom Shannara reagerat negativt på penicillin tidigare fick hon en provdos och sen fick hon vänta i ytterligare en timme.

Tillslut var odling tagen, benet omlagt och timmen till ända... Då visade det sej att Mamma Shannara skulle vänta ytterligare en timme på taxi för att komma hem liggande.

Nu är hon hemma igen, tröttare än tröttast, med mer mediciner. Dags att inta ryggläge!

Tack för den goda maten och de rena golven Mammsen!

6 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Nämen va' ska jag säga...herregu' tar det aldrig slut på eländet där för dig! Har du fått någon annan hjälp än mamsens....finns det inte sådan hjälp som jag "surrade om" att få från kommunen? Du måste vara dötrött!

BP sa...

Stackars dig!!! Förstår att du är tröttare än tröttast, tjejen.
Personligen tycker jag nog att du hade mått bäst av att stanna några veckor till på sjukhuset i den stora staden tills du var helt och inte bara halvt återställd. Förstår inte att de skrev ut dig faktiskt.
Himla kul att mammsen ger dig lite "markservice" som du verkligen är förtjänt av.
Å du 100 m på 10 minuter är ju fantastiskt jobbat!!! En så lång sträcka har du inte avverkat på veckor. Här ska du få en medalj av mig - å en kram:-)))

Pillargontanten sa...

Men....
Nu var det inte nådigt, vad det krånglar med dig?
Hoppas du "Mår" bra i alla fall :)
Kramar!

♥TrollMorsan♥ Mamma till 11 Troll♥ sa...

Oj då! Krya på dig ordentligt nu! Jag håller tummarna för att du snart ska vara bra från allt detta!

Kram en 8-barns mamma

Olga T sa...

Det där kunde du sluppit. Heja mamsen!! Jag säger det igen : Håll ut!

Anonym sa...

Lagas det inte mat åt alla barnen som också du kan äta av? Låter ändå bäst att bli inlagd på sjukhuset för din egen hälsas skull. Låter lite som rysk roulette det som nu sker... Krya på dig!