tisdag 21 december 2010

Vissa första-gången-upptäckter är man gärna utan

Ni vet hur det är va? Det där med att man aldrig ska säga att något blir lugnt, eller att något är enkelt. Man ska aldrig yttra att man behöver vila upp sej för då slår "Lagen om allts jävlighet" till. Ni vet att allt har en första gång, men vissa första-gången-upptäckter är man gärna utan!

Av en slump upptäckte Mamman en snuskig, vidrig liten jäkla lusf-n på en av ungarna och en snabb inventering av hår visade att större delen av invånarna i huset är drabbade (i vissa avseenden är det kanske inte bra att ha kärvänliga syskon att mysa med?). Som genom ett trollslag förvandlades fyra maskiner tvätt till närmare tjugo!

Utöver det så ska en hel massa saker ut på vädring (tack och lov att det är minusgrader ute), en tur till staden och apoteket ska avläggas, en hel familj lustvättas OCH kammas (huvaligen) samt de vanliga småsakerna såsom byte i kattlådan, matlagning, diskning och allmänt underhåll av barn fixas. Mamman hade dessutom planerat att slå in resten av julklapparna i kväll... Tji fick hon!

Men, men... Det är kanske ingen nackdel att få rena sängkläder i alla sängar, rena kuddar och filtar i soffan, ren frotté i badrummet, vädrade jackor och rena ungar? Dessutom så kan jag hämta ut Milos ettårsfoton då jag ändå måste in till staden (de ringde igår och sa att det var klart).

"Always look on the bright side of life... BLAHA!"

Om det inte dyker upp någon rapport under kvällen så betyder det förmodligen att Mamman ligger som en blöt fläck av utmattning i något hörn av hemmet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Blä, är inte ett dugg avundsjuk. Sen när avlusninge är klar så ska det ju kammas i flera veckor efteråt för att vara på den säkra sidan. När Hanna hade löss så drömde jag om luskammar på nätterna. Och jag har bara ETT barn. Men som du säger det blir ju rent och fint i alla fall lagomt till jul och allt // Mona