torsdag 9 december 2010

Som om han ägde världen

Med fyra barn av sex inpackade i bilen bar det, i soluppgången, iväg till tandläkaren, äntligen... (Tiden har varit ombokad FYRA gånger)

Medan elvaåringen gick in till en tandläkare fick de tre små träffa en annan. Snotti fick sina tänder fotograferade, borstade och bananlackade som jordens enklaste grej! Dessutom svarade han duktigt på tandläkarens frågor (Borstar Mamman dina tänder? Hur ofta? När äter du godis? o.s.v.).

Snufflan var aningens mer ängslig då hon skulle upp i stolen och få tänderna räknade så Mamman fick hålla handen medan Godingen rev halva rummet.

Godingen själv satt som om han ägde världen och gapade stort liten som han är!

Inget barn hade några hål i tänderna, Mamman stolt!

När vi kom hem ringde Mamman ner till läkarstationen för att få lite nya mediciner utskrivna till femåringen och då meddelar de att han inte är listad här nere utan hos Svea vårdcentral. Mamman sa att det var fel, men naturligtvis kunde de inte ändra på det utan de skulle skicka en blankett på posten som skulle fyllas i och skickas tillbaka (Mamman bor en minut från läkarstationen då man använder apostlahästarna, men ett brev ska skickas som ska fara halva Sverige runt???).

Mamman bad dem kolla var de andra fem barnen var listade och de var alla listade här nere, likaså Mamman själv... Hmmm... Mamman lämnade in alla papper samtidigt på samma ställe! GAH...

Sen följde några få timmar av vacker vinterdag...

...innan solen åter sa god natt...

...och försvann i horisonten.

Med flera timmar kvar till läggdags behöver barnen aktiveras. "Kvarten" avklarades nästan på en kvart och att dansa duger en stund...

MEN det allra bästa en kall vinterkväll är att ta ett lååångt varmt bad!

Fråga russinet Goding så får ni se... =)

Inga kommentarer: