måndag 6 december 2010

Tre nya påfund i Shannaras värld

Spiontomten

Tomtens hjälpreda, en kopia av honom själv, flyttade strax före första advent in i det Shannarianska hemmet för att hålla koll på barnen. Han är magisk och varje natt flyger han till nordpolen för att rapportera till Santa Claus himself, ju bättre man sköter sej fram till julafton desto bättre julklapp belönas man med... Så klart!

Det finns bara en regel när det gäller "Spiontomten" - Man får ALDRIG ta i honom för då förlorar han sin magi och blir en vanlig docka vilket leder till att tomten INTE får veta om att man varit snäll och lydig. ;)


Kvarten

Nej, inte kvartingen utan kvarten. En städkvart varje kväll före kvällsmaten har helt och hållet på Mammans eget bevåg införts i hemmet. En kvart då Mamman bestämmer vad varje unge ska städa i lägenheten, en kvart då Mamman diskar och dammsugar (i bästa fall). I snart en vecka har detta funkat kanon - Mindre tjat, mindre jobb för Mamman och mer ansvar för barnen. En bra ekvation! Visst?


Kalkon till Nyår

Det gäller att vara ute i god tid. Den tonåriga dottern har beslutat att en ny tradition ska införas i det Shannarianska hemmet, nämligen att kalkon ska serveras varje nyår. Vilket sätter Mamman lite på pottkanten... Bra recept på tillagning av kalkon efterlyses? Någon?


1 kommentar:

KaosJenny sa...

Härligt med tomten som flyger och rapporterar varje kväll :-) Har inte ett enda recept på Kalkon, måste ju kunna googlas fram ;-) Kram