måndag 20 december 2010

Får jag fresta med lite gott?

När det är jullov förväntar Mamman sej inte att alarmet på mobilen ska börja spela "Curly Sue" klockan sju på morgonen. Uppenbarligen inte ens då hon själv ställt larmet blott sex timmar tidigare, uppenbarligen inte trots att hon så väl visste att hela högen skulle befinna sej mitt ute i skogen hos Mor och Far för att äta frukost klockan åtta.

Efter att ha jagat upp alla barn och sett till att de fått på sej kläder samt packat ihop välling och andra viktiga attiraljer så var det dags för skowrestling, mössbrottning och overallbataljer. Av någon underlig anledning så hittar barnen aldrig det de ska ha. En sko av ena sorten, en stövel av den andra och omaka vantar i varje vinkel och vrå.

Visst, vantar kan man para ihop hur som och de gör sitt jobb, men inte sjutton kan man klä på ungarna udda skor. Nä, Mamman fick kräla runt på golvet och leta under hyllor och bakom byrån. Tillslut så kom vi i alla fall iväg och fram till slutdestination endast tjugo minuter sena.

I köket stod smaskiga smörgåsar och väntade, på spisen fanns gröt och mitt på bordet stod den gamla ljusstaken som påminner mej om tiden då jag som liten räknade dagarna fram till julafton, den har några år på nacken nu! =)

Efter avklarat matintag satte alla, med stor iver, igång att göra julgodis. Sju barn, tre vuxna och en knasig hund som hela tiden vill befinna sej mellan benen på sin matte. Fullt ös, medvetslös!
Vår alldeles egna lilla tomtenisse nöjde sej glatt med att vara provsmakare. ;)
När sedan den chokladfyllda tomten somnat gott på mormors famn så passade Mamman på att ta en promenad i den tysta, vita vintervärlden tillsammans med vovven.


Lugnt och skönt att få vila från alla ljud en stund. =)

Mitt under godistillverkning ringde telefonen och Mor fick besked om att han hennes kusin gått bort under helgen, bara sådär. Massor av tankar till hans familj som kommer få en mycket jobbig jul i år. =(

Det blev i alla fall en hel del godis, en hel massa jättemycket för att vara exakt!!! Här är ett litet urval av vad som åstadkommits under dagens alla timmar.Nu sover alla små barnen gott och Mamman ska bara dela upp tvätten, äta och duscha innan hon tar en lite tidigare kväll. Så skönt att det bara är tvätten som ska tas om hand i morgon efter de hektiska dygn som varit, Mamman behöver lite lugn och ro!

Tack för en trevlig dag syster yster och Mammsen! =)

Inga kommentarer: