onsdag 22 december 2010

Inget ont som inte för något gott med sej

Visst är väl så man brukar säga? Att "Inget ont som inte för något gott med sej"...

Okej, tänker ni säkert... Nu har kvinnan förlorat förståndet helt (upplysningsvis så kan jag berätta att förstånd har jag aldrig haft och något man inte har kan man inte förlora ;) )...

VAD i hela världen kan vara positivt med att nära på samtliga medlemmar av familjen drabbas av löss? (Det hade faktiskt varit värre om alla fått magsjuka samtidigt!)

Jo, under kvällen igår så förklarade Mamman för alla barn att det framöver är noga att barnen inte ligger i varandras sängar och att de inte ska sitta med huvudena tätt ihop förrän efter nästa behandling med medlet om en vecka. Mamman förklarade extra noga för treåringen och femåringen att om de vaknar på natten så får de lov att väcka Mamman så att Mamman kan följa dem tillbaka till deras sängar istället för att krypa upp hos Mamman.

Halvtio kom äntligen ettåringen och treåringen i säng och strax efter elva femåringen och sexåringen. Vid midnatt droppade även de två största i säng och vid ett Mamman. Knappt en timme senare vaknade Lillen, men sövdes snabbt om.

En kvart efter tre dök Snufflan upp, stod bredvid sängen och sa "Mammamammamammamamma" tills Mamman slog upp ögonen och följde henne tillbaka till sin säng. En kvart senare följde hon Snotti tillbaka och sen fick hon följa med Snufflan till sängen ytterligare en miljon gånger fram till fem då hon äntligen somnade och sov till närmare nio.

Okeeeej, vad är positivt med att ränna upp och ner hela natten då? (förutom den extra motionen?) undrar ni nu...

Jo... Om barnen gör likadant hela veckan så kommer de förmodligen sluta upp med att komma till Mammans säng och Mamman får sova i lugn och ro med mindre värk i kroppen som följd! PERFEKT! =D

1 kommentar:

BP sa...

Löss till alla mammor säger jag bara. Ja inte i mammornas hår då men hos hela barnaskaran;-)