lördag 18 december 2010

Ta er in på köpcentrats parkering och hitta en plats

Ytterligare ett dygn går strax över i nästa och Mamman må vara galen som sitter här efter ett mycket lååångt dygn.

Ett dygn som började med att Lillen vaknade strax efter midnatt för att sedan hålla låda fram till en kvart efter tre då femåringen bytte av honom. Sista gången Mamman slängde ett öga mot klockan visade den 04,00 och sen fick hon sova gott fram till strax efter sex då barnen började vakna upp för en ny dag fylld av nya utmaningar och äventyr.

Efter en sådan natt kan man kanske tycka att Mamman är spritt språngande galen då hon packar ihop alla ungarna efter morgonens bestyr och far till både Lilla och Stora staden för att utföra två miljoner ärenden och shoppa de sista klapparna. Men ibland så har Mamman inget val... Jultidningspaketet var tvungen att hämtas ut så att alla kunder får sina varor före julafton och de stora barnen skulle skjutsas till sina farföräldrar för att fira jul med sin pappa och ska man ändå fara land och rike runt så är det bättre att avklara alla ärenden på en gång.

Med tanke på att barnen var fruktansvärt otrevliga och förde krig hela morgonen och hela vägen till stora staden så var Mamman laddad för "battleshopping", det vill säga shopping med en galet morrande mamma, med en skrikande unge i en vagn och en eller två frustrerade, armviftande huliganer under armen, en sexåring som rullar, kryper och krälar fram över golven bland alla tusentals fötter som försöker passera samt en tjurig elvaåring som hela tiden upprepar "Jag haaaatar affärer och en trettonåring som hela tiden befinner sej hundra meter bort med jag-har-jordens-pinsammaste-familj skrivet i ansiktet.

Efter att ha avklarat alla ärenden i Lilla staden på ett litet kick så var nästa anhalt Max i Stora staden. I vanlig ordning körde vi "driven" på Våxnäs och i vanlig ordning så klarade de inte av att fixa vår order, Mamman fick göra två vändor extra in och ingen bad ens om ursäkt. VARFÖR fortsätter Mamman handla där??? (Jo, maten råkar vara mycket godare och fräschare där än på de andra ställena.)

Sen kom nästa utmaning: Ta er in på köpcentrats parkering och hitta en plätt att stå på.

Köerna ringlade genom två rondeller och ända ut på motorvägen för att ens ta sej fram till parkeringen där djungelns lag rådde. Mamman lyckades (som vanligt ;) ) att hitta en parkering på mindre än tio minuter, fem bilar bort från Maxis huvudentré.

Döm om Mammans förvåning då alla sex barn skötte sej exemplariskt då vi befann oss på stora köpcentrat!? Inget gnäll, inget tjat och inga höga röster. Vi hann träffa tomten på Maxi, handla julklappar till kusinen, Lilleman och Pappan samt fixa en hel del annat på bara ett par timmar trots mängden av shoppinggalna människor (undrar hur det ska se ut till veckan då barnbidrag och lön ramlat in på folks konton). Pojkarna, som inte älskar klädaffärer, satt snällt utanför och väntade. Tillsammans, utan tjuvnyp och boxningar!!!

Precis innan vi skulle packa ihop oss och fara vidare så sprang vi på Farfar och Farmor B. Helt otroligt, tusentals människor, stor yta och lång väg för oss alla att fara... Trevligt att samtala med dem en sväng var det i alla fall! =)

När klockan närmade sej tre dumpades de två stora hos sina Farfar och Farmor innan Mamman och de små for till Minibatman för att tillbringa lite drygt två timmar där. Lite vila för Mamman, uppladdning inför färden hem och lek för barnen som sedan snällt höll sej vakna hela långa vägen hem.

Efter att ungarna kommit i säng satte sej Mamman med en kopp glögg och började slå in julklappar, vilket ALLTID tar så mycket längre tid än Mamman tror... =)


Ett långt dygn slår nu strax över till nästa och Mamman ska göra sin slagna hjälte, som avslutade sin dag med att kraschlanda på storebrors huvud med näsblod och blå panna som följd, sällskap i drömmarnas land.

I morgon är det en ny spännande dag!

1 kommentar:

BP sa...

Lördagens långresa slutade iaf lyckligt - av den sista bilden att dömma. Hoppas du får lite mera sömn i natt.