torsdag 30 december 2010

Tillfälligt hjärnsläpp och mjölksyra

Idag började Mamman dagen med ett nätt styrkepass då hon lyfte ner två överfulla tvättkorgar till tvättstugan (som ju ligger i grannhusets källare *suck*) fem minuter efter att hon klivit ur sängen. Ett bra, men ack så ont, sätt att mjuka upp Mammans stela kropp på efter en natt med ett klängigt, febrigt troll tryckt intill hennes kropp (vilket tvingade Mamman att sova i en, hur ska man uttrycka det, något annorlunda ställning).

Parallellt med tvättmaratonet som pågick fram till närmare åtta på kvällen så försökte Mamman städa, laga mat, diska och åka till stora staden för ett besök på systemet, apoteket och ett stycket butik för att fylla upp blöj- och vällingförrådet samt hitta en kalkon.

Besöket i stora staden insåg Mamman, med stor besvikelse, inte kunde bli av då klockan närmade sej fyra och hon ännu inte hunnit tvätta klart eller varit i hålans butik och storhandlat. Det senare sprang hon iväg för att avklara då klockan tickat iväg ytterligare en halv timme. Tyvärr så led hon av tillfälligt hjärnsläpp och rusade åstad utan en tanke på hur hon skulle frakta hem alla varor vilket ledde till att hon fick dagens styrkepass nummer två alldeles gratis (det med), vilket i sin tur resulterade i mjölksyra i armarna (sex fulla kassar och ett blöjpaket väger inte bomull).

Efter att snabbt (som ni vet är allt relativt) ha hivat upp maten i lägenheten slängde sej Mamman ner i bilen och hastade iväg mot lilla staden för att hämta ut hostmedicin samt leta efter tarteller och en kalkon. Två minuter innan apoteket slog igen portarna slängde sej Mamman in och fiskade till sej en kölapp. Tomt och öde, inga kunder alls... Ändå hann Mamman stå där i närmare tio minuter innan någon behagade expediera henne (månne de trodde att hon skulle gå igen om de ignorerade henne?) och sedan krånglade det naturligtvis en hel massa...

Medicinen kom med hem, likaså tarteller... Det var värre med den förbannade kalkonen, det hela slutade med att Mamman fick kompromissa och köpa enkom kalkonbröst.

Åter hemma var det dags för styrkepass numero tres då alla kläder åter skulle förpassas upp i hemmet! (Vem behöver styrketräningslokal liksom, kom och träna med Mamman ;) kostar gratis)

När Mamman klev innanför dörren möttes hon av tre barn med blåsvarta hakor och förvånat undrade Mamman om de målat sej, men nej... Det visade sej vara blåmärken (sugmärken) efter att de hade utmanat varandra i att suga fast en badleksak (båt med en "grop" under) i ansiktet genom att suga inåt med munnen och se vem som kunde hålla den så längst... Mamman bara skakade på huvudet, suckade och funderade allvarsamt på om hon måste släpa med ungarna överallt i fortsättningen... Det positiva med det hela var ju att alla barnen var badade och rena åtminstone!


Sist men inte minst, denna långa dag, fick Mamman ringa till BredBandsBolaget eftersom nätet försvunnit runt fyra (till tonåringens stora sorg, hon blev galen minst sagt ;) ). Beskedet var en stor störning i nätet som teknikerna inte kunde lämna besked om när den skulle vara avhjälpt... (Detta inlägg är således tillbakadaterat) (Och fyyy vad tråkiga alla inlägg blir utan foton... Jag MÅSTE skaffa en ny kamera... NU, typ)

Inga kommentarer: