lördag 4 december 2010

Mammans plan fick snabbt läggas om

Planen var mycket klar.
  1. Lämna hemmet senast halvelva
  2. Lillen sover i bilen då vi åker till stora staden
  3. Inhandla en del nödvändigt
  4. Käka på Max
  5. Snabbt vidare till de stora barnens far och lämna av elvaåringen
  6. Hem och tvätta till två
Nemas problemas?

Nja, borde inte vara om inte tonåringen kommer på att hon måste duscha tio minuter före avfärd och sedan tar en timme på sej att blåsa sitt långa hår. När sedan elvaåringen vägrar lämna datorn och sexåringen inte tänker ta på sej sin jacka så slutar det med att man lämnar hemmet klockan tolv!

På väg till stora staden så skedde en olycka precis bakom oss (och framför min kusin och hennes familj). En holländsk familj med två små barn på tre månader och två år snurrade av vägen. Om jag förstod min kusin rätt så hade de kört om hennes bil på 110-sträckan, med sommardäck på bilen, och gjort värsta piruetten ner i diket och in i viltstängslet. Fem ambulanser, poliser och hela köret ryckte ut. Tack och lov klarade alla sej oskadda!!! Snacka änglavakt!

Mammans plan fick snabbt läggas om och första anhalten blev Max därefter Biltema, där Mamman efter tips från sin kusin hittade skridskor till sexåringen för en hundring. Färden gick vidare mot köpcentret som svämmade över av folk, i millimetertakt fördes man fram som packade sillar.

Tre svettiga timmar senare hade två par skridskor, ett par skor, vantar, mössa, kofta, kjol, strumpbyxor och andra nödvändiga saker såsom blöjor och välling inhandlats (Mamman lyckades till och med få mer ett par julklappar). Alla sex barnen skötte sej som änglar, hjälptes åt och höll ihop. De var verkligen på topp (och morsan blev pank)!!!

Den stora grabben kom till sin far och Mamman kom hem till tvättstugan... Strax dags att hämta upp tvätten nu...

Inga kommentarer: