tisdag 7 december 2010

Halvfrusna aktiviteter

Varje morgon, medan solens strålar kämpar för att ta sej över horisonten, kommer den här lille gynnaren och hans polare talgoxen och pickar på fönsterrutan i vardagsrummet. Så här har det varit sen första vintern Mamman flyttade till hålan trots utebliven matning.

Kylan har åter tagit ett rejält tag om vintern, visst att scenerierna på utsidan blir vackra då världen smyckas i snö och frost, men huh vad kallt!

En dag då termometern visar minus tjugo på utsidan och man fryser halvt ihjäl på insidan då temperaturen knappt håller sej runt arton grader i luften, på golven är det betydligt mycket kallare, så finns inte så mycket att göra...

Efter att Mamman tagit sej en relativt lugn förmiddag kom sexåringen hem för att visa upp sina julkort som han knåpat ihop i skolan...

Nu har de skrivits på och hamnat i kuvert, bara frimärken som fattas! =) (Skönt, Mamman slipper bekymra sej om julkort i år med andra ord!)

Dagens utevistelse blev promenaden mellan de olika förskoleavdelningarna för att samla ihop delar av barnskocken. ;) Mamman passade på att fota lite av vintern då solen spred sitt "uld" från den klarblå himlen.


När Mamman och världen tröttaste femåring kom till treåringens avdelning så hade hon plötsligt glömt bort hur man stoppar benen i en overall. Under den kvarten det tog för damen att få på overallen, under vilda protester, skrik och gråt så fotograferade Maman lite is på rutan i gången (i lugn och ro, ingen stress här inte).

När så dottern var klar (efter lite hjälp) och vi knallade ner för trapporna så hittade vi en sovande femåring... Visst att han påstod sej vara trött, men så trött???

Nåväl, när lasersvärden växer på rad utomhus så blir man snabbt pigg (och en powernap är icke att förakta).

Idag tog det ju "bara" över en timme att hämta två barn som befann sej inom en radie på typ tvåhundra meter! Väl hemma var det dags att fixa maten...

Lite extra spännande idag då vi skulle laga till en måltid med de smakprover som skickats till Mamman från Buzzador. Tiden har inte funnits tidigare trots att paketet kom för ett par veckor sen. Lite Thailändska kryddor, kokosmjölk och äggnudlar (nu fick Mamman visserligen fylla på med mer kokosmjölk och nudlar för att mätta sin "lilla" familj) samt recept fanns i paketet.

Att vara Buzzador och Buzza innebär enkelt sagt att man testar en produkt, introducerar den för vänner och familj (som oftast också får prova den) sen samlar man på sej sina och andras tankar för att rapportera dem till Buzzador och företaget vars kampanj man deltar i. Ett litet trevligare sätt att göra reklam på, visst?

Hur enkelt som helst var det att fixa maten, bara att fräsa lite kyckling, på med kryddorna samt kokosmjölk och sen låta allt koka i några minuter.

Dessutom hur gott som helst tyckte alla som hunnit fulla sex, för de tre yngsta barnen blev det lite starkt.

Nu är det dags för mys i soffan framför House!

Inga kommentarer: