söndag 12 december 2010

Mamman har vissa problem att komma till saken

När klockan närmade sej halvåtta (på kvällen) denna långsamma dag hade Mamman inte gjort så mycket annat än ätit en sen frukost med sina älsklingar, vilat middag (halva förmiddagen) med Lilleman medan farmodern (som fortfarande var kvar) lekte med de andra på barnens rum och ätit en middag bestående av snabbmakaroner och köttfärssås.

Denna seghet kommer sej (tyvärr) inte an på att jag festat mej halvt fördärvad (drack en Bacardi Breezer och ett halvt glas vin igår) utan på att förkylningen verkar ha slagit till på alla flanker samtidigt. Huvudet värker, näsan är tät, bihålorna ömmar, halsen gör ont, Mamman kraxar och är allmänt öm i kroppen.

Nåväl, Mamman har vissa problem att komma till saken, men ni som brukar läsa vet ju hur det är. ;)

Vid halvåtta, mitt i nattningen av barn så slår det Mamman att det är Lucia i morgon. Den stora dottern skulle hitta ett lucialinne som passar, röda band, glitter, ljus, manschett till ljuset för att slippa stearin på näven och klänningen skulle strykas. Den stora grabben ska vara tomte och han får nöja sej med mörkblå mysbyxor, Mammans stora stickade långkofta med en kudde under, en tomteluva och en säckvävssäck med lite lådor i. "Man tager vad man haver, det är ett bra recept..." som "nya" Pippi Långstrump sjunger.

Sexåringen var det bara att hitta en tomtedräkt åt och lägga i väskan... Om allt vore så lätt!

I morgon skulle Mamman behöva dela på sej eftersom både elvaåringen och sexåringen går Lucia samtidigt på två olika skolor, men hon har fortfarande inte lärt sej hur man gör! Så Mamman går till sexåringen med de två yngsta barnen i släptåg medan femåringen och Pappan går på elvaåringens föreställning.

Nu ska Mamman försöka hitta ett nytt minneskort till kameran, ladda batteriet och se till att det finns fika framme ur frysen till Luciamorgonen!

Sov gott alla godingar runtom...

Inga kommentarer: