måndag 13 december 2010

"Natten går tunga fjät..."

För att inte frångå traditionerna så passade Mamman på att somna om efter att stora dottern kommit iväg till bussen vid sju så att alla övriga kunde försova sej så som alltid när det är extra viktigt att passa tiden.

Frukosten intogs i lugn och ro klockan åtta. När klockan var tjugo över så jagade Mamman iväg tre gossar från bordet så att de skulle få på sej kläder och hinna skrapa rent tandgarnityren hjälpligt innan de gick.

Elvaåringen tog med femåringen och lämnade honom på vägen och Mamman lyckades skicka iväg sexåringen med fem minuter tillgodo. Därefter hade Mamman hela tjugo minuter på sej att få de två minsta och sej själv i kläder och ytterkläder, fånga upp fikakorgen och trava iväg till barnskolan.

Efter en del tjat så lyckades Mamman vara utanför skolan prick 08,53 och i samma sekund som Mamman konstaterade det så började larmet nere på brandstationen tjuta och strax innan föreställningen började så for brandkåren förbi utanför fönstret med blåljusen blinkande. (In i halva föreställningen kom fler utryckningsfordon med både ljus och ljud farandes förbi).

Alla barnen som gick luciatåg var så duktiga att sjunga och läsa verser. Treåringen satt som ett ljus hela tiden och ettåringen satt visserligen still, men inte helt ljudlös. När han lyckades urskilja sin storebror bland alla små röda tomtar så blev han nämligen överlycklig och började skratta, vinka och ropa hans namn (på sitt eget språk).

Stor koncentration under sången... =)


Änglalika ungar!Precis nu (11,07) när Mamman satte sej här för att redigera lite bilder och skriva detta inlägg så började larmet tjuta nere på brandstationen IGEN! Det är tur att vi har vår brandkår här i hålan, de har häcken full periodvis...

Önskar er alla en trevlig Lucia!


1 kommentar:

BP sa...

Har sträckläst: Bra att jag hade rätt: du kom iväg till "släktträffen". Visste väl det Shannara. Visste däremot inte att spritpriserna hos er är högre än i huvudstaden.

Porträttbilderna på dina minstingar är helt oslagbara. Skit balla tjejen!!!