fredag 10 december 2010

Helvetet renoveras

Antar att de kanske renoverar nere i helvetet eller så idag eftersom det helt klart temporärt förflyttat sej upp till det Shannarianska hemmet. =(

Från samma sekund som alla barnen befann sej under taket var kaoset ett faktum.

Picture this...

En sur och grinig tonåring som fräser och skriker värre än en pmsko på uppåttjack. Ni vet "Alla andra får...", "Jag har inget socialt liv...", "Jag hatar dej och resten av världen..." och en hel massa mycket värre saker än så. (Hon höll på i över tre timmar om ALLT och kommer garanterat säga att jag önskar livet ur henne efter att hon läst detta ;) ). Mamman är helt övertygad om att denna önskan att plötsligt flytta för att få ha ett socialt liv just idag kommer av det faktum att hennes bror för en gångs skull i sitt elvaåriga liv gör något där hon inte är välkommen. ("Han kommer reta mej när han kommer hem, han kommer ha ätit massa godis och säga det till mej i mitt ansikte å blablabla", Mamman trallar på "Ja e så avundsjuk, ja e så avuuundsjuk...).

Därefter lägger ni till en elvaåring som sticker iväg för att lämna sin discokula hos sina ett år äldre klasskompisar som arrangerar disco och blir väck i närmare två timmar tills Mamman sonika stegar ner på skolan och hämtar hem honom. Sen tänkte han gå 45 minuter senare utan att ha lyft ett finger i sitt rum... Morr sa Mamman, Jajaaa sa sonen...

Plussa sedan till disk sen ett dygn tillbaka, tvätt sen nästan en vecka tillbaka (och uppenbarligen en trasig luftavfuktare i torkrummet, tur att jag har så goa grannar som låter mej tvätta två pass på raken utan knorr) samt ett dass som håller på att städas.

På toppen av detta en treåring som tjuter konstant, en femåring och en sexåring som slår varandra halvt fördärvade (i alla fall tills Mamman went nuts och simply ryckte datakabeln) och en ettåring som (undanskymd av totalt upplopp) sitter mitt på hallgolvet och tömmer en schampooflaska samt en halv tandkrämstub.

Köket har hittats, ungarna har kommit i säng, tonåringen lugnat sej och elvaåringen borde snart vara hemma. Bara en tur i tvättstugan och ett berg tvätt att vika kvar då... Toaletten och golven får vänta till morgondagen.

Nu fattas bara att Mamman blir sjuk, någon unge måste till sjukhuset, det blir snöstorm eller att Nöjesfabriken flyger i luften inatt... Mammans förhoppningar om att äntligen få komma iväg på något utan barn kommer förmodligen kraschlanda som alltid.

1 kommentar:

BP sa...

Aj, aj, aj. Men du kommer iväg - sjuk eller inte, så är det bara. Håller tummarna.