fredag 24 december 2010

Julafton kom och försvann

Tissel och tassel, rassel och mjuka paket. Vad kan det vara? Vem är det till?

Ungarna väntade och tjatade, inget tålamod här inte. ;) Tillslut blev i alla fall klockan halvett och Mamman försökte få alla barn att fastna på ett kort framför granen, men det var lönlöst!

Efter de tröstlösa försöken så fick barnen öppna sina klappar på hemmaplan, för nog sjutton räcker det att dra på sex ungar då man ska fira jul borta! Tänk om Mamman skulle behöva kånka med alla klappar fram och tillbaka? Till vilken nytta liksom?

Supertrött Lilleman öppnar julklappar

Mammans största grabb sken av lycka över tv:n han fick i sin klapp

Lillans favorit blev dockan som pratar, skrattar och nyser

Bröderna Bus höll på att hoppa ur byxorna av glädje då de insåg att de fick alldeles egna Nintendo DS-konsoler samt spel. =D


Tonåringen fick sej en alldeles nybyggd dator, men hon hade ingen lust att visa sej på bild... ;)

Barnens dyra klappar var lika mycket klappar till Mamman som till ungarna...

  1. Ny dator till tonåringen betyder att Mamman slipper ha henne hängande vid sin dator!
  2. Tv till elvaåringen innebär att han inte skräpar ner inne hos tonåringen och således slipper Mamman lyssna på deras bråk!
  3. DS till grabbarna minimerar bråken om brorsans konsol OCH Mamman slipper bråken längst bak i bilen!
Bra va?


Vid halvtvå begav vi oss ut, denna vackra, men ack så kalla julafton för att transportera oss ut i djupa skogen till Mor och Far (vilket var lättare sagt än gjort då Mamman höll på att frysa nävarna av sej då hon försökte hitta bilen under all snö och is).

Efter ett alldeles för stort intag av den underbart goda julmaten (fick lära mej att hur gott julbordet är bestäms av kvalitén och smaken på revbensspjällen av barnens pappa, det innebär att jag förmodligen tryckt i mej det godaste julbordet i hela mitt liv ;) ) så trycktes det in en ansenlig mängd av det hemgjorda godiset och senare under kvällen hittade sommarens smultron och glass fram ur gömmorna i frysen.

Det var inte bara de stora som njöt av maten, Minstingen åt även han med god aptit! =)

Efter Kalle Anka så blev det dags för nästa omgång julklappar och då tomten brutit benen (ehrm...) så fick yngsta syster/moster stå för utdelningen. Ungefär då gav Mammans kamera åter upp och Mamman vet precis vad slanten hon fick av "Tomtefar och Tomtemor" kommer att bidra till!

Mamman måste ha varit ganska så snäll ändå i år för hon fick flera små klappar, men de får ni se en annan dag! =)

Tack så mycket för en underbart härlig och lugn julafton mor och far (och systrar). Tack så mycket alla mina älskade barn för att ni varit så skötsamma hela dagen, mammsen ÄLSKAR er!!!

Inga kommentarer: