onsdag 30 juni 2010

Munelektriker och aftonbladets tuggummi

Vissa dagar borde nog ingen i familjen kliva upp!!! =(


Inte nog med att vädret inte var på humör idag utan Mamman vaknade, efter en natt med väldigt knapp sömn, med ont i ryggen och blixtrande huvudvärk. Pappan, som är på besök, bestämde sej för att dagen passade utmärkt bra till att montera upp en fläkt i taket och som grädde på moset så kom småbarnens farmor på besök...

När Pappan bestämmer sej för att göra något så gör han det väldigt bra oavsett hindren som han stöter på. Mamman var inte upplagd för problem idag och höll på att få krupp då Pappan försvann ner i garaget för att modulera fästen till fläkten och lämnade fläkt och lampa med sladdar i soffan, kartongen med tidningspapper bredvid och en vild ettåring på golvet.

Vilda ettåringar kan inte låta bli att gnaga på sladdar och göra papier mache av gamla tidningar. Mammor uppskattar inte barn som leker elektriker med munnen och använder en gammal aftonbladet som tuggummi så Mamman fick gå och bära på lillen. Ryggen kändes genast mycket bättre... eller?

Nåväl, medan Pappan lagade mat så dukade farmodern fram stora papper och "kladdkritor" i den kabelfria zonen av vardagsrummet, vilket ledde till att Lillen inte hade ens svängradie kvar att röra sej på. Det blev Mammans arm igen eftersom det flera gånger upprepades "Jag kan inte hålla reda på honom bland alla kritor här, du får hålla honom borta."


Snufflan tog glatt en orange pastellkrita och delade den på mitten, efter att omsorgsfullt ha skalat den, och höll upp båda bitarna i luften samtidigt som hon sa:
"Titta farmor, jag kunde dela den! Nu har du två!" med ett glatt leende och bubblande glädje i rösten.
"NEJ, du får inte ha sönder kritorna, nu får du inte låna fler." fick hon till svar...

Fina bilder gjorde i alla fall barnen och mitt i skapandet dök Minibatman upp och fick leka konstnär han med!

Efter käket blev det utgång och de små lekte med farmor medan jag och Lillen handlade och Pappan fick röja upp röran efter middagen och få upp fläkten.

Sen satte det sedvanliga "ihopplockningskaoset" igång efter härliga glasstrutar (som mormor bjöd på). I vanlig ordning så blir Mammans små huliganer handlingsförlamade då farmodern vistas i huset vilket ledde till en massa tjafs och vidare till en undanryckt låda det hela slutade med en stackars bebis som stod på huvudet med blåa fläckar som följd.

Mamman blev rasande, farmodern smet undan och Pappan fick fixa kaoset!

Nu ger Mamman upp för idag och hoppas på nattlig sömn samt en smärtfri morgon!

Inga kommentarer: