fredag 4 juni 2010

Mariebergsskogen i bilder

Efter att ha tvättat och plockat undan for jag och småbarnen till stora staden för att träffa Minibatman med föräldrar. Ett litet äventyr på Mariebergsskogen stod på schemat.

Parken var förr djurpark och tivoli (när jag var liten), men numera är den uppdelad i en avdelning med bondgårdsdjur, flera olika lekpareker och en aktivitetspark med olika finurliga saker...

På vintern fryser man en skridskobana på området runt fontänen (som det faktiskt är tillåtet att plaska i).

Det är synd om vissa barn...

När vi var vid fontänen igår så skvätte en tjej i fyraårsåldern ner puddeludding totalt (hon hade följt efter ungarna från en av lekparkerna). Han blev jättesur och ville ge igen, men väluppfostrad som han faktiskt är så lät han bli!

Strax efter kom hennes mamma och skrek på henne att hon inte får gå iväg utan att säga till (och det är fullt förståeligt om det inte var för att barnet klev 15 cm från mamman då hon flyttade sej till fontänen bakom mammans rygg). Då hade flickan plockat med sej Minibatmans lilla leksak i handen och han gick efter för att få den tillbaka...

Det som sen följde var en plåga att se...

Ungen vägrade att ge tillbaka saken, hon vägrade att visa sin mamma vad hon hade, hon försökte sparka Minibatman på smalbenen och skrek att hon skulle döda honom. Hennes mamma höll fast henne och skrek åt henne, ungen boxade sin mamma med knutna nävar, svor och skrek att hon skulle döda mamman. Mamman skrek att det där var minsann pappans ord och inte ungens så hon skulle hålla tyst.

Antingen så sa mamman så för att skyla över sina egna brister eller för att ungens pappa är ett klappträ av stora mått, antar jag. Jag vet att ett barn beter sej inte så utan att ha lärt sej det någonstans!

Chockad var jag i vilket fall...

Små fina trädgårdar...

...labyrinter...

...och lustiga speglar.

På naturum så kunde man klappa på olika pälsar och lära sej lite om våra rovdjur, fåglar, fiskar, insekter och andra djur...



Utanför finns ett fågelområde med en lång "stig" runt och ett enormt fågeltorn...



En underbar och härlig eftermiddag i solen (även om det blåste lite ute mot fågeltornet).

Vi lever faktiskt i ett härligt landskap, i ett härligt land! Se bara på alla dikesrenar, fyllda av hundkex, smörblommor och midsommarblomster.


Inga kommentarer: