fredag 25 juni 2010

Drömtjuven

Snart är två veckor av sommarlovet avklarade. Varje morgon får Mamman kliva upp mellan fem och sex oavsett när ungarna kommer i säng. Ska man inte sova länge på loven?

Denna morgon vaknade Lillen först och Mamman erbjöd honom snabbt sina inbyggda törstsläckare för att han kanske, kanske skulle somna om. Litens ansikte sprack upp i ett stort leende och ögonen glittrade, han tog en slurk och var sen lika pigg i alla fall.

Då bestämde sej Mamman för att titta på klockan.

07,30 GAHHH. Mamman funderade i sitt stilla sinne på VARFÖR alla sover då det är dags att tvätta?

Mamman försökte snabbt häva sej upp ur sängen, så snabbt som en valross nu kan, men ryggen satte stopp för den gymnastiska övningen. Vilket innebar att Mamman, likt en slokande blomma, hasade sej ut i köket och medicinerade sej.

Sen började cirkusen...

Med en tolvkilosklump under ena armen fick Mamman en rejäl portion morgongymnastik då hon stretade upp och ner för tre trappor med ett gäng tvättkorgar, en i taget (gissa hur mycket tvätt det blir med sex ungar på en vecka?). Nästa etapp var att få allt över gården, till huset bredvid och slutligen ner i källaren. Efter att ha fått ner bebis och första tvättkorgen så kom en mindre angenäm odör, inte från fågellik denna gången utan från Lillens bak.

Mamman tvekade en kort stund, upp i lägenheten och sanera baken eller hoppas att Lillen står still medan resten av tvätten kånkas ner och de två första maskinerna körs igång? Det blev ytterligare en vända upp, sanering och förflyttning tillbaka för att fortsätta styrketräna!

En timme för sent var i alla fall de första maskinerna igång och Mamman kom åter upp till lägenheten och möttes av arga blicken från Snotti.

"Vad har hänt?"
"DU ÄR EN TJUV!"
"Men, vad har jag tagit då?"
"DU SNODDE MIN DRÖM NÄR DU GICK UR SÄNGEN... DUMMA MAMMA!"
"Oj, förlåt så mycket."

1 kommentar:

BP sa...

Glad midsommar Shannara! Tvätten är väl klar nu och stången byggt och dansat runt... antar jag -NOT.

PS. Gud vad mycket kläder du måste ha till ungarna så du endast tvättar en gång/veckan. Min arbetskompis som har tre ungar beklagar sig hela tiden att tvättmaskinen är igång dagligen = hela tiden. DS