tisdag 29 juni 2010

Go och glad kexchoklad

Efter en lång förmiddag med en Mamma som lidit av alzheimer light, en RQ som både bakat muffins, blandat saft och fixat fruktsallad och en Dödis som varit med mormor på födelsedagsshopping så kom alla iväg till BVC för lillens ettårskoll (en månad för tidigt).

Lillen växer så det knakar på längden, men går fortfarande upp lite dåligt i vikt.

När det var avklarat for vi såklart till stranden, where else liksom. ;)

Men det uppstod ett litet pytteproblem då vi var framme... ÅSKA. Barnen var galna, tokiga och gick nära på bärsärkargång för att visa sin besvikelse. Mamman fick skäll, vädret fick skäll och somliga tyckte att de hellre kunde bli elektrifierade än att inte få bada.


Tack och lov kom de till sans (då Mamman fick ett mindre vulkanutbrott... ehrm) och vi for hem för att fika allt RQ fixat på gräsmattan i solskenet tillsammans med Minibatman och hans kära mor. =)


Dock blev hettan tillslut olidlig och när klockan närmade sej femsnåret for vi tillbaka de knappa två milen till stranden till barnens stora glädje!

När Mamman skulle parkera så började Systeryster att vifta vilt med armarna och göra stopptecken, slängde upp dörren på sin bil och fick mej att backa för att sen rusa fram framför bilen och titta. Mamman blev kallsvettig och tänkte att nu, nu har jag kört över glas och får punktering mitt i den lätt dementkaosartade dagen. Tack och lov så ville syster bara se till att Mamman inte körde över den stackars lilla snigeln som slemmade sej fram på gräset.




Det blev bad till älvornas dans på vattnet och 26 grader i luften. Ungarna var nöjda, förutom Lillen som inte fick bada (det var mycket kallare i vattnet idag), inte fick äta sand, inte fick nypa sin moster i ansiktet, inte fick dra Mamman i håret och absolut inte fick stoppa stenar i munnen.

Efter VM i sandslottsbygge och snorkling delade en glad Minibatman med sej av sin goda vinst som han vann på Liseberg i lördags och ingen i Mammans familj tackar nej till kexchoklad. "Go å gla, kexchoklad" är ett stående uttryck hemma hos Mamman och hennes telningar! =) (Den lilla bilden har jag lånat från hans far.)


Inga kommentarer: