måndag 21 juni 2010

Det sög i en av Mammans många tarmar


Idag kände Mamman ett sådant otroligt sug i en av sina många tarmar. Fotograferingstarmen led av småskalig abstinens efter landskapsfotografering. Ja, fotograferingstarmen. Jag trodde alla hade en tarm för var viktig sak här i livet? Godistarm, badtarm, filmtajmstarm o.s.v. ;)

Till småbarnens gigantiska lycka så fick de hoppa in i bilen och följa med på en tur i omgivningarna inom en mils radie från hålan! (Att nu bilen står där nere och gråter med endast ångor i tanken behöver vi inte prata högt om, ok? Jag förstår inte hur tanken kan vara tom så ofta???)

Vi började med att ta Sveriges minsta färja i linjetrafik över till andra sidan... (Ni kan läsa mer om den och olyckan med skolbussen på 1930-talet här>>)


Utsikten från färjedäck. Mamman slängde sej ur bilen efter att ha stängt av den, hann att knäppa fyra kort för att sen raskt ta sej in i bilen och starta den igen då bommarna gick upp. Turen är INTE många meter!

Vi passade på att stanna och undersöka den gamla rasade ladan lite närmare. Tur att vi inte hittade några "kossaspöken" och "kattgastar" som pojkarna tvärsäkert hävdade fanns där!

Att kika från en bro ner i strömmande vatten och små vattenfall gör att det kittlar i magen. Spännande!

Sist men inte minst var vi ju tvungna att stanna och hälsa på de söta kalvarna som går med sina mammor ute i skogarna, lite här och lite var. Jag börjar nästan fundera på om halva Sveriges kobestånd bor i skogarna runt om här? Var man än åker så kryllar det av dessa vackra, kloka djur!

Inte behöver man fara runt på semester som en kippskodd räv när man har så vackra omgivningar och spännande nöjen inpå stugknuten!

Inga kommentarer: