fredag 11 juni 2010

Fastlimmade strumpor

Väl hemma i hålan igen testades Mammans tålamod. Redan i bilen började Snufflan tjuta och tjuta och tjuta. Lilleman stämde in i hennes falsett och Mamman kände hur svettpärlorna samlades i pannan...

Snabbt som ögat lyckades hon med de stora barnens hjälp manöverera in en massa blöjor och barnmatsburkar, få vällingen gjord och Snufflis i nattsärk. Samtidigt försökte hon roa liten genom styrketräning där enbart vänster arm var inblandad.

Mamman pustade sen ut i två sekunder innan hon tog itu med nästa skrik och panik. Goding fick en burk mat i magen och blev sanerad i baken.

I en svepande släng åkte kvällsfikat fram för att förebygga ett nervöst sammanbrott på grund av svarta hål i magen på de andra barnen. Likt hungriga gamar slog de sej ner runt bordet och lämnade endast två ton smulor över högt och lågt efter sej. Så kan det gå när Mamman är snäll och köper butiksbakat valnötsbröd. Snabeldraken jublade högljutt över det extra tillskottet!

Lagom till att bebis somnat vaknade Snufflan med ett avgrundsvrål. Mamman funderade helt ärligt på om katten släpat in ett monster, men hon hade bara ont i benen stackaren. Mamman rusade efter panodil och gav till Lillan i mörkret där hon satt på sängen och sträckte sen vidare skeden till största brorsan som glatt pep iväg med den till köket.

Sen satt Mamman med sin söta lilla snyftande tjej i knät i närmare en timme och undrade varför aldrig medicinen verkade.
  1. Tro inte att medicinen kommer ner i magen om ni sitter i mörkret och barnet själv tar den
  2. Om ni vill ha strumporna fastlimmade på golvet ge medicinskeden till en elvaåring så att han kan slänga ut den icke uppdruckna medicinen över halva lägenheten utan att märka det!
Det var bara att börja om igen, den här gången i köket. Efter en halvtimme sov tösen igen och Lilleman beslutade sej för att sätta igång med sin serenad!

Åh, långa, härliga sommarlov... Vad ska det bli av det här?

Inga kommentarer: