tisdag 8 juni 2010

En smått hysterisk tillvaro

Efter att ha försökt pussla ihop en galet hysterisk dag får Mamman äntligen pusta ut en kort stund innan en liten sjukling vaknar.

Mamman började redan sex i morse att försöka hitta sitt hem under all den bråte som var resultatet av det bombnedslag som mötte Mamman då hon kom hem igår. Krigszonen blev ju inte direkt bättre av att Mamman tryckte in en massa kassar likt projektiler på toppen av det hela då hon klev innanför dörren heller. ;)

Mammans multitaskingförmåga och uppfinningsrikedom har satts på sin spets och testats till sitt yttersta under dagen.

För att inte trötta ut er med alla detaljer om hur Mamman flyttat saker fram och tillbaka, blivit tvungen att städa skafferiet för att få in alla saker, tvättat tio maskiner tvätt plus täcke och kuddar efter en våt olycka, handlat, passat upp på tre febriga och hostiga ungar, haft Minibatman här och dessutom lyckats få i barnen föda, diskat, dammsugit, duschat och varit på konstutställning så ska hon koncentrera det hela till tre händelser under dagen!

1. Matning av liten febrig gosse

Ibland har nöden ingen lag. Små barn måste ha mat i magen trots feber för att inte bli små tjutande, sitta-klistrade-på-armen-hela-tiden-klumpar. Mamman jagade igång sina två hjärnceller och kom på en briljant lösning!

Sätt barnet i diskhon och låt vattnet rinna lite! Vips så har magen fått ett par matskedar spagetti och köttfärssås...

Att Mamman först var tvungen att diska i en timme för att komma fram till diskhon med en ettrigt sur (chokladsmulemutad) huligan i en stol bredvid behöver vi inte gå in djupare på.

2. Att duscha med gnällspikar

Mammor måste duscha även om ungarna är sjuka, speciellt om de ska gå på Konstutställning på kvällen.

Så Mamman fortsatte att rikta sonens uppmärksamhet på vatten. Hon stoppade i halkmattan och satte ungen i ena änden av det pyttelilla badkaret och ställde sej själv i den andra änden.

Badkaret är faktiskt pyttelitet på riktigt. Någon gång långt innan Mamman flyttade till hålan renoverades badrummet och badkaren stoppades ner i källaren, tydligen ville alla ha dusch. När Mamman tittade på lägenheten så hade hon några krav, ett av dem var ett badkar. "Inga problem" sas det, "badkaren står ju i källaren." Mamman och de två barn som då fanns flyttade in och då badkaret skulle på plats fick man problem. Det fick inte plats! Då badrummet renoverades satte man uppenbarligen upp nya skivor rakt över de gamla väggarna och satte upp våtrumstapet. Haha, störtsköna snubbar. Mamman fick ett alldeles nyinköpt badkar av modell kortare istället.

Tillbaka till ämnet...

Lillen satt nöjd, Mamman schamponerade sitt hår och plötsligt satt det en Snufflis i karet också. Av någon anledning så skulle hon sitta där lillebror satt vilket ledde till att Lillen lyckades få både armar och ben utanför halkmattan och kanade runt som en oljad säl. Paniken var ett faktum och precis när Mamman, med schampot rinnande i ögonen (hennes schampo var visst "No more tears" det med, ni vet, ögonen rinner tills tårarna tar slut) lyckades fiska upp den lilla panikslagna sälen kom Snufflis på att hon var akut kissnödig och var tvungen att gå på toa NU, med en gång, genast.

Tillslut lyckades Mamman plaska schampot ur håret till en serenad framförd av två blöta, söta barn. "Mamma ehehe, buhu, uäääuääuää, Mamma, ihhh, uää, snyft, gnäll" är värsta hitmelodin för tillfället!

3. Att gå med tre sjuka och två friska barn på de äldre syskonens konstutställning

Nu är det så att Mammans stora barn också måste få bli uppmärksammade av sin mor och då får små sjuka troll följa med.

Tvillingvagnen grävdes fram ur källarens mörkaste hörn och där stoppades de två minsta ner. Snotti ömsom gick själv, ömsom satt på Mammans arm.

Mamman såg till att vara där en stund innan det hela började så att hon i lugn och ro kunde kika på utställningen utan att smitta ner halva skolan.

Hon lyckades till och med krångla fram kameran och fota lite medan hon kånkade på 20 kilo Snotti, en full tvillingvagn och höll ett öga på de friska pojkarna. Spektaklet drog ett och annat öga till sej, men vad gör det? Mamman vill att ALLA ungarna ska vet hur uppskattade de är och hur stolt Mamman är över deras arbete!

Ett litet smakprov på utställningens innehåll...






Och vet ni vad... Hur sjuk man än blir så finns det alltid ork för en fika. ;)

Inga kommentarer: