fredag 19 augusti 2011

Tre flugor i en smäll

Eller tre dagar i ett svep - Sak samma! ;)

ONSDAG:

Pappan kom och åkte, för att låna bilen hos kära mor och far långt inne i djupa skogen (TACK för lånet!). Därefter for han vidare till stora staden och hyrde en kärra medan jag packade in alla barnen i bilen och for efter till IKEA.

Lunch intogs och inte mindre än fem "lastvagnar" och en kundvagn fylldes med lådor och diverse annat som sedan skulle fraktas hem.

Jag är väldigt glad för att Pappan kom och körde bilen med släpet, packade in alla tunga lådor själv (det är bra med starka karlar ibland ;) ) och för att han sköt till de pengar som saknades. ;)

Väl hemma lyckades Pappan släpa upp allt utom fyra kollin till lägenheten och sedan började monteringen.

Efter lite drygt tre timmar hade Snotti och Snufflan fått en ny säng (världens jävligaste konstruktion)! Tack Pappan för att du slet medan jag bara satt bredvid och läste ritningen samt skickade rätt delar! =)

Onsdagens sista tack går till Jimmy som var snäll och dök förbi för att hjälpa Pappan få upp de största paketen i lägenheten.

TORSDAG:

Hela Mammans födelsedag gick åt till att montera möbel efter möbel. =) Pappan slet sej halvt fördärvad, det tackar vi för! ;)


Massor av tack till Farmoren som var här hela dagen och underhöll barnen ute i den sköna solen!

När jag ändå sitter här och tackar så tackar jag för alla grattishälsningar jag fått också!

FREDAG:

Så var vi framme vid dagens händelser då!

Efter att ha sovit otroligt gott i min nya säng så vaknade jag en timme efter att min tvättid börjat och fick ganska bråttom över till tvättstugan (med tanke på tvättmängden var det inte konstig, påminn mej om att ALDRIG mer hoppa över en tvättdag).

Även idag får jag tacka Pappan som byggde ihop den sista av mina möbler, packade upp en hel massa saker på vinden och packade med sej all kartong i sin bil då han vid lunch for iväg för att köra lastbil hela helgen. <3<3<3

Förutom tvätt har jag idag hunnit med lite besök. Min käre far var här och inspekterade de nya möblerna en sväng efter jobbet och älskade mor kom strax efter. Tack Mammsen för hjälpen med disken och maten (och för att du fick igång Tonåringen så det blev något gjort i hennes rum). Tack Mamma och Pappa för presenten!

Runt femsnåret dök Minibatman och hans pappa upp. Småkillarna försvann in till en dator (bäst att passa på när regnet öser ner på utsidan) och hans pappa lånade min dator en stund. Sen satte han igång att bygga ihop Tonåringens nya byrå (Tack så hemskt mycket för hjälpen, igen ;) ).

Tonåringen fixade tårta som intogs strax efter sju då min äldsta lillasyster, tillika Minibatmans mamma, kom från jobbet. Efter fikat passade hon barnen medan jag for som en skottspole ner i tvättstugan för sjuttiohundraelfte gången idag. Hon hjälpte mej även att organisera om lite leksaker och byta ut Snufflans minibyrå mot Tonåringens gamla, aningens större dito. Ytterligare ett tack till dej kära syster.

Spöregn, lerpölar och tvång på att följa med Mamman till tvättstugan resulterade i bad för två små huliganer som hoppade i varenda lerhåla som fanns inom en mils radie på väg över parkeringen till huset bredvid där tvättstugan finns stationerad.

Nåväl, klockan halvtio hämtade jag upp den sista tvätten (efter 13 och ½ timmes tvätt, 17 maskiner) och när jag kom tillbaka upp i lägenheten så hade Tonåringen och Stora Brorsan hjälpt småsyskonen att plocka undan på golvet, fixat välling och lagt de två minsta för natten. Älskar er! Även Bröderna Bus kom i säng duktigt efter att ha smaskat lite macka med morsan!

Ni som är nyfikna på resultatet av tre dagars slit (Mamman har ju varit ganska skonad från alla tunga lyft och golvkrypande av förklarliga skäl, men det tar på krafterna ändå ;) ) kan bläddra neråt för före- och efterbilder!

Före

Efter


Före

Efter


Före

Efter


Före

Efter

Gissa hur skönt jag kommer sova i den sängen nu? =) Sov Gott och trevlig helg Godingar!!!

2 kommentarer:

BP sa...

Wow Shannara!!! Så himla fint det blev!!! Vilken kunglig (dubbel-)säng, toppen soffa (perfekt färg för småttingarna att sätta... färg på;-)). Å visst är killar bra å ha... för vissa sysslor kan man liksom inte var utan dom.

Å mitt dåliga samvete plågar mig ju lite just nu: men Stort GRATTIS på födelsedagen i efterskott - ja det är ju iaf 362 dagar kvar av ditt nya levnadsår;-)

♥TrollMorsan♥Mamma till 8 Troll♥ sa...

Åh så underbart med nya möbler vilken födelsedagspresent ;) Och så otroligt snyggt det blev! Sängen måste du vara grymt nöjd med. En sådan skulle jag inte alls tacka nej till! :)Visst är det underbart att kunna tacka så många fina vänner/familj för att dom finns där för en! Ha det nu så gott!

Mängder med kramar till dig och din familj!