onsdag 24 augusti 2011

Aktiva och enormt sköra


När Mamman vaknade i arla morgonstund hade hon fått sova i närmare sju timmar med ett kort avbrott för att söva om Lilleman vid halvtvå (om man räknar bort att hon vaknar en gång i timmen av smärtorna i benet). Tyvärr jagade smärtorna upp henne strax före sex även om hon hade kunnat ligga i ytterligare en timme, såvida hon hittat någon bekväm ställning.

Morgonen avlöpte utan några större fadäser, åtminstone fram tills det var dags att gå. Då smet sjuåringen iväg och sexåringen ballade ur totalt eftersom han ville ta följe med storebror och inte gå med Mamman eller helt ensam. Mamman lyckades dock släpa med honom till skolan och sedan rusa tillbaka för att lämna de två små på två olika ställen innan hon slängde sej i bilen med sikte på sjukhuset i Stora staden.

I Stora staden träffade Mamman överläkaren på kirurgavdelningen och fick sina ärr fotograferade, undersökta och fick en rulle med specialtejp (eftersom hon inte tål kirurgtejpen) att tejpa ärren med då de var, som läkaren kallade det, aktiva och enormt sköra. Mamman fick även veta att hon i januari kan få ärren kosmetiskt korrigerade om hon så önskar och det skickades en remiss till smärtkliniken för att ta itu med medicinering för smärtorna som orsakas av den förmodade nervskadan. Lite skönt att bli tagen på allvar och att det händer något.

Efter läkarbesöket mötte Mamman upp sin faster på köpcentret strax utanför Stora staden och de strosade runt i några butiker innan de satte sej på "restaurangtorget" för att käka en tidig lunch och prata bort en timme eller så.

Innan Mamman lämnade staden passade hon även på att hitta en present till sjuåringens kompis som ska fira sin födelsedag i bowlinghallen på söndag och fylla på blöjförrådet.

Väl hemma lade hon sej på sin underbara säng och läste ut den senaste Koontz-boken innan det var dags att få hem alla små busungar. Eftermiddagen var otroligt lugn och likaså kvällen, alla små troll la sej utan minsta knorr och snart ska de stora skickas i säng (om nu Mamman kan få Tonåringen att ta en paus från tankarna på kläder, smink och frisyrer inför morgondagens skolfotografering). Mamman håller tummen för ytterligare en lugn natt innan morgondagens tvättmaraton och besök på röntgenavdelningen i Lilla staden.

Ha en underbar natt alla Godingar där ute i världen! =)

3 kommentarer:

BP sa...

Du vet Shannara: när jag nu lägger mig för att orka gå till jobbet imorgon (+ suströmmingspartaj i Sundbyberg på kvällen) så tänker jag på dig och vännen N. Å då skäms jag över min axel och mitt inlägg idag. Å vet du en sak till - just nu vill jag bara råta - å det tänker jag göra - även om jag kommer att se ut som en gris imorgon. ÄÅ vet du vad - det skier jag i... just nu iaf...

PS. Publicera inte min kommentar om du inte "insisterar". Den kom bara sådär - du vet - lite privat sådär.. DS

4U2! sa...

Håller tummarna för dig du helt otroliga kvinna!

KaosJenny sa...

Hoppas ni sov gott!