söndag 21 augusti 2011

Det allra sista blogginlägget...

Ja, i alla fall det sista inlägget det här sommarlovet. I morgon är det "Back to School" som gäller för samtliga barn! =)

Nu märks det att vardagen bankar rejält på dörren. Mamman fick nämligen börja dagen med att leka vulkan och avvärja tredje världskriget med en rejäl motattack.

Efter Mammans totala explosion med följande urladdningar och fyrverkerier lägrade sej tystnaden och sen var det över. Allt var som vanligt igen och hela barnaskaran satt i bilen prick klockan tolv då Mamman styrde hjulen bort mot stora staden.

Även idag envisades tranorna med att trumpetande fara över våra huvuden från arla morgonstund fram till att mörkret lagt sej. "TOOOJ pippi mamma" upprepade Lillkillen om och om igen medan barnen "knölade" in sej i bilen.

Framme i stora staden började listan betas av inne i skoaffären där fyra små troll inhandlade nya innetofflor och hälften av barnen utrustades med nya innegympaskor. Stopp nummer två blev MAX där (den så kallade) maten intogs under relativt lugna former (bortsett från Snufflan som förmodligen kommer att bli akrobat eller bergsbestigerska när hon blir stor) under närmare en timmes tid. Skönt att bara kunna ta det lugnt!

Två klädaffärer (kan inte förstå att ungarna behöver så jäkla mycket nya byxor hela tiden?) hanns också med innan det var dags för Tonåringen att sätta sej i frisörstolen.

Såhär såg min vackra tonåring ut då jag dumpade henne hos frisören.

Under de två timmar som sedan följde fixade Mamman och resterande skara huliganbarn ett x antal ärenden. Det är mycket att tänka på inför vardagen och Mamman kom till och med ihåg att köpa med blöjor till förskolan åt Lilleman.

Förutom att sjuåringen fick ett totalt bryt inne på maxi, som tack och lov gick över, så väntade och väntade barnen på att klockan skulle bli sex så att de fick se storasysterns nya look. Mamman var också bra nyfiken och hann att titta på klockan många, många gånger under tiden.

Det var en skara förvånade barn som kikade in på sin syster hos frisören då det äntligen var dags för Mamman att plocka fram plånboken och lösa ut henne. Lite ovant blev det med det "korta" håret och den nya färgen, men det blev skitsnyggt rent ut sagt!!!

Resultatet! Kan en tonåring vara mycket vackrare än såhär? Älskar dej till månen och tillbaka, minst! ;)


Med hjälp av en påse bullar så gick hemfärden riktigt smidigt och efter att väskor packats och mackor intagits så lyckades Mamman få fyra små bus i säng till halvnio i alla fall! Nu ska Mamman ställa klockan och skynda sej i säng, ser inte fram emot att behöva tassa upp och kolla tonåringen halvsex i morgon bitti...

3 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Fint :)
Ha det bra i skolan, alla Kaosbarn!

BP sa...

Den där rubriken skrämde skiten ur mig. Gör inte så, tänk på min pacemaker;-) N är ju en helt annan tjej med den nya frisyren. Det blev otroligt fint, vacker var hon både före och efter!!! Vilka ögon säger jag bara:-)))

Anonym sa...

Fasen så snygg Nathalee blev!!! Kramis från Jojo