fredag 12 augusti 2011

Filt med vaniljsmak

Startade dagen med att slappa, mysa runt och käka sen frukost... IGEN! =)

När Pappan for tillbaka till jobbet packade jag in ungarna i bilen för en tur till stora staden och IKEA.

Där började vi med att äta mat. Skönt att slippa stå vid spisen! Sen strosade vi runt och kikade på soffor och en ny våningssäng. Barnen (alla sex) köpte filtar, jag köpte lite nya frukostskålar samt lite annat smått och gott.

När vi äntligen kom ut till bilen var klockan redan över fem! Hur gick det till???

På väg hem så fick bilen för sej att det var julafton, visserligen är det kallt ute, men vad då? Bromslampan, ABS-lampan och antisladdlampan varnade samtidigt. Suck och Dubbelsuck! Hem kom vi i alla fall och jag kan nästan slå vad om att ingen av lamporna lyser när jag startar den hemsökta bilen nästa gång, bromsarna funkade nämligen utomordentligt bra.

Precis innan vi kom till Lilla hålan igen så fick jag ett sms som talade om att mina varor från Catalog fanns att hämta i hålans butik så naturligtvis hämtades de ut. Numera är Mamman ägare till en tuggummirosa höstjacka (Rosa liksom, men vad gör man när pengarna tryter och man hittar en bra jacka för 130 spänn? Jo, man står ut med färgen! ;) ), en ny bikini, en ny tunika, nya underkläder och en ny munkjacka för knappt sexhundra riksdaler.

Väl hemma försvann fem av barnen in under varsin ljusblå filt, mysade runt, spelade, fick i sej kvällsfika (med följden att en filt fick vaniljsmak) och hade fredaxmys. När det var dags att byta om på de två minsta för natten så upptäckte Mamman (med viss glädje) att hon har fått en ny prickig korv, Lillan har nämligen fått vattkoppor hon med! Alla som vill ha en släng av det är välkomna hit på fika. ;)

Kvällens sista observation: Flyttfåglarna samlas för att fly landet (jag skulle gärna flyga med). För det går då inte att sticka under stol med att den här sommaren varit alldeles för kort och för kall! ;)

Nu har kvällen kommit och det är dags att få två gossar till i säng. Sen tänker Mamman låta de två stora sköta sitt och själv krypa ner under täcket!

2 kommentarer:

4U2! sa...

Vilka äventyr! Rosa jacka låter inte dumt, när solen börjar synas mindre och mindre är det fint med färger på kläderna!

BP sa...

Nu är du väl lika lycklig som S - jag menar att Lillan också fått vattenkoppor.
Rosa jacka - ja det kostar ju inte många kronor att köpa textilfärg...
Flyttfåglarna ser ut som tranor...
Det är många bloggare som klagar över kylan... det gjorde jag t o m igår också, men idag var det 24 grader och det är fortfarande 18 ute... Å när det är som kallast, vilket borde vara under näterna så brukar jag sova under ett varmt täcke;-)