tisdag 9 augusti 2011

Man lär så länge man lever ;)

Den lugna natt som Mamman hoppats på gick upp i rök, inte på grund av att några barn krånglade (Lillen gnällde visserligen efter nappen en gång, men det var allt), utan på grund av hemska mardrömmar om sjukhus och att barnen var döende blandat med smärtor i benet (om nervskadan ska ställa till det såhär resten av livet så blir jag nog galen).

Strax efter att Mamman kommit igång med tvättandet så ringde Systern och förklarade att nästansexåringen och Minibatman höll på att banka varandra halvt fördärvade och att Mammans unge var uppkäftig ("Bråkiga barn är trygga barn", låna gärna mitt mantra syrran ;) ).

Ett x samtal senare var plötsligt Mamman och de två små på väg ut till kusinen ute på näset, likaså systeryster, Snotti och Minibatman. Väl framme hamnade vi ute vid kusinens gubbes farmors stuga... =)

Av någon anledning var det nästan tio grader varmare i den lilla viken jämfört med hemma.

Och ungarna njöt i fulla drag av det som förmodligen blir årets sista bad, hösten verkar redan vara på intågande!

"Titta mamma, jag kan faktiskt doppa huvudet!"

"Ööööt du bebis, min beeebis!"

På andra sidan stugan var det inte lika skönt, där blåste nästan ungarna bort! ;)

Fika blev det också för alla inblandade...

Efter att barnen badat sej trötta hamnade alla hemma hos kusinen där det blev pannkakor, prinsessor, spel, studsmatta och...

...fyrhjuling! Mamman åkte faktiskt för första gången (tror jag???) och med sej hade hon Lillgos som var överlycklig över att få puttra fram, knappt i gångfart ens. =)

När största tremänningen lekte taxi gick det aningens snabbare. =D

"Yiiihaaa... Mamma? Kan vi också köpa en fyrhjuling?"

När Mamman och de tre små barnen kom hem (efter att ha kört genom ett åskoväder och varit två millimeter från att ha fått en kylarprydnad i form av ett rådjur) hade de två stora gossarna kommit hem från djupa skogen för länge sen, Tonåringen hade nästan städat sitt rum färdigt, tvätten var klar och golven dammsugade i lägenheten.

Var bara att lasta i kidsen lite föda, vaska av dem och skicka dem i säng. Nu sover de gott och Mamman ska också försöka komma i säng så hon orkar vara social imorgon! =)

1 kommentar:

BP sa...

Förutom nervskadan har du ju haft en helt underbar dag!!! Å fyrhjuling har du också åkt!!! Kul att se dig på bild förresten för andra gången på några dagar:-)))
Tur att du skrev att det gick i snigelfart, då den uppmärksamma läsaren (=jag) såg att alla hade hjälm på sig utom en viss Shannara och Lillgos;-)
Själv har jag åkt fyrhjuling ett antal gånger (jobbade för SUZUKI förr) och det är skitkul!!! Förresten ett utmärkt hjälpmedel för funktionshindrade i skogen också. Ja du är ju inte funktionshindrad precis men med tanke på ditt ben så är det nog inte helt så tokigt som det låter att skaffa en sådan!!!