lördag 27 augusti 2011

Marknad, Muller, Mat och Slinky

Marknadsdag och Mamman vaknade med värsta huvudvärken. Ute var äckligt hett och luftfuktigheten fick alla att tappa andan bara man tittade ut genom fönstret. Men är det marknad så är det, bara att bita ihop!

"Kom Lillebror så hjälper jag dej med skorna!"

"VA? Får vi bara en tjuga?"

"Åka karusell och...

...äta karamell..."

"...hela dagen i hålan."

"Kolla på den där då brorsan."

Något som är härligt med den årliga marknaden i Hålan är att de fortfarande har djur med, i år bara fjäderfän dock. Bland annat Myskankor.!

Sexåringens favoriter var några Honungsfärgade Vaktlar som han tyckte vi kunde köpa och ha i vardagsrummet. Åtminstone tyckte han det fram tills att sjuåringen påminde honom om att de då skulle bli en god middag till Gus.

Snufflans favorit!

Sjuåringen fastnade för de Afrikanska Pärlhönsen med sitt underliga läte.

En annan mysig grej med marknaden är att alla de gamla bodarna öppnar upp.

Inköpen på marknaden blev i vanlig ordning torkat renkött, älgkorvssnacks och baconchips - i alla fall för Mammans del. Vad de stora barnen köpte har jag noll koll på och de små köpte varsin "slinky".

När det började blixtra över bergen och mullret rullade fram i fjärran kände vi att det var dags att vandra hem igen.

Åskan kom i två omgångar, vid tolv och vid tre. Förutom att småbarnens farmor var på besök hela dagen hann även Minibatman, hans pappa, Mammans lillasyster, hennes väninna och dennes lille son besöka det Shannarianska hushållet innan klockan slagit fyra. =) Mamman älskar att ha folk runt sej och har mått jättegott av det! =)

Kvällen tillbringades sedan ute i lekparken. Mamman jagade ut samtliga barn (vilket inte var helt populärt) och de små höll farmor i arbete hela tiden. ;)

"Slinkysarna" fick också följa med såklart! Puddeludding har mönster av delfiner på sin, Lillan har med blommor på och Snotti samt Lillen har dödskallar och gitarrer på sina.


Snufflan var lite besviken över att inte ha fått en heliumballong formad som ett hjärta (för 120 spänn) så hon målade sej en egen i lekparken och sen gick det över. =) Lite mer ekonomiskt!

Lilleman serverade marknadsglass!När regnet åter började droppa var det ändå dags att gå in. Kvällsfika, saga och lite mys stod på schemat! När klockan var nio sov äntligen alla fyra små troll och vid halvelva åkte farmodern hem till sitt. På tv:n i vardagsrummet blev det skräckfilm och popcorn.

Ännu en fullspäckad dag är över. Denna veckan har varit fylld av besök hos kirurgen, röntgen, tvättande, kompisar för ungarna, begravning, sömnlöshet och smärta, men framförallt av massa nytt spännande och en hel massa mys! =) Även under morgondagen har vi planer som mest bara består av att vara förutom en tur till Lilla staden då Sjuåringen ska på kalas i bowlinghallen.

Sov Gott nu världen!

1 kommentar:

BP sa...

Ytterligare ett sådär härligt inlägg med en bildkavalkad som verkligen heter duga. Å vad fastnade då på min (konstiga) gjärna:
jo, M:s nya Foppa tofflor
Snufflans favohöna
å Shannaras bild på den där "Slinky" som ser ut som en gigantisk spiraltrappa utan trappsteg....

Ett toppen inlägg helt enkelt!!!