lördag 20 augusti 2011

Höst på gång och kvällstårta

Vardagen närmar sej med stormsteg, längtan efter fler lata dagar blandas med spänningen inför det nya skolåret. Tonåringen börjar åttan, Stora Brorsan gör sitt sista år i hålan, Sjuåringen ska börja första klass, Sexåringen flyttar upp på skolan i och med att han börjar i "nollan", Snufflan byter avdelning och hamnar nere på stora skolan... Nytt nytt nytt, för alla utom Lillen och det är nog bra för så "mammig" som han har blivit så är det skönt att han hamnar i sin gamla vardag där han känner sej trygg (det räcker med nya barn och ny personal).

Idag har vi gjort vårt bästa för att mest bara vara. Förmiddagen tillbringades med att käka sen frukost, mysa framför tv:n och busa. Det mest ansträngande Mamman gjorde under dagens första halva var att stoppa ett par kycklingar i ugnen och handla. =)

På väg till affären kunde Mamman konstatera att nu är hösten på gång, tranorna skränar och flyger i cirklar över hålan hela dagarna!

Efter att alla stoppat magarna fulla av grillad kyckling, nudlar och Mollans smaskiga kycklingsås smet alla sex barnen och lite lördagsgodis ut på gården så att Mamman kunde diska, plocka undan och duscha i lugn och ro.

När Mamman kom ut hade hon en överraskning i form av såpbubblor med sej.

Det uppskattades, men efter nästan en timme hade alla tröttnat och då var det tur att Goa K messade och frågade om vi ville komma över på tårta.

Mamman och de fyra små tillbringade således kvällen med att stoppa i sej tårta, kakor och mera lördagsgodis hemma hos K. Smaskandet varvades med studsmattehoppning, spelande och målande. Inte en enda gång under de timmar vi befann oss där gnälldes eller kivades det! =) Skönt!

När klockan närmade sej nio var det dags att fara hem...

Kamouflage på hög nivå. =) Att barnen fick syn på tre stycken rådjur ute på fältet tycker Mamman är en gåta!

När vi nästan var hemma fick vi ännu ett bevis på att hösten snart slår till med full kraft!

Nu har klockan precis passerat tio och Mamman har skickat samtliga ungar i säng och tänker nu förpassa sej själv till samma ställe (man sover otroligt skönt i den nya sängen för resten).

3 kommentarer:

oumberligating sa...

Kaos är ett vackert ord, precis som dina bilder!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

4U2! sa...

Vilken fantastisk dag ni haft och du får det att låta så ... enkelt med sex telningar ;) :)
sv: hoppas det gick bra då, att jag tjuvlånade din bild?
Ha en härlig dag.

BP sa...

Om jag orkade, vilket jag inte gör så skulle jag räkna ordet "höst" i ditt inlägg;-) Måste du envisas nmed att påpeka detta (eländiga) faktum idag, då det var 25 grader varmt på balkongen och solsken med bar några moln.
Kunde du inte hållit dig till såpbubblor och tårta istället;-)
Skämtar bara - inlägget var ett typiskt, glädjande Shannara inlägg:-)))