söndag 14 augusti 2011

Månne de inte gillar Mamma Vulkan?

Mamman kunde inte direkt önska alla en god morgon då hon klev ur sängen denna morgon. Hon var lättstött och varnade barnen för att bråka under dagen, såvida de inte ville ha en Mamma som exploderade likt en vulkan, eftersom Mamman gjort som tonåringarna gör - Dygnat, det vill säga varit vaken hela jäkla natten.

Visst, om det varit frivilligt för att hon tryckt i sej en vinare eller två och dansat hela natten eller suttit och glott på film med trevligt sällskap, men nu var det enda sällskapet en mycket gnällig Snuffla som hela tiden krävde att Mamman skulle smeka henne på ryggen och i nacken med en fleecefilt. Så fort Mamman försökte sluta eftersom Lillan somnat så började gnället och skrikandet igen. Stackars busunge!

Nåväl, då Mamman satt bredvid Snufflan vid balkongdörren, i fullmånens sken, så passade hon på att fotografera månen som gömde sej bakom molnen med alla möjliga inställningar på kameran.


Blev ett par ganska snygga bilder tycker Mamman minsann! =)

Efter en relativt lugn förmiddag där de stora barnen snällt tog hand om sina syskon (månne de inte gillar mamma vulkan?) genom att spela dator med dem så började regnet smattra mot rutan i samma stund som barnens magar började kurra.

Mamman gjorde en deal med kidsen, det blir McDonalds OM bilen inte leker julgran då den startats annars pulvermos och fiskbullar. Ungarna hoppade snällt ut i bilen och bilen hade uppenbarligen insett att det INTE är julafton riktigt än, barnen pustade ut.

När vi ändå var inne i Lilla Staden så passade Mamman på att stilla barnens nyfikenhet angående branden som härjade igår. Av byggnaden som eldhärjats (förmodligen på grund av en anlagd brand) fanns i stort sett bara källaren kvar.Under eftermiddagen var det meningen att Mamman och de små barnen skulle besöka familjedagen som hölls vid Vikingacentret nere vid älven i byn, hoppat hoppborg, käkat korv, blivit ansiktsmålade och sett på åkgräsklipparrace. Vädret satte dock stopp för det! Ingen vulkanmamma i hällregn med fyra blöta barn som vill hoppa mera mera mera inte!

Istället fick vi besök ute från öa, Sötisen ville hemskt gärna ha vattkoppor hade hennes mor och far enats om. =)

Efter att barnen kommit över den första blyghetströskeln som gärna uppstår då man inte setts på länge så fixade Mamman fika, eller ja, hon slängde fram en bullpåse, ett gäng snickers och lite saft på köksbordet! ;)

För att vara riktigt, riktigt säker på att få vattkoppsviruset så passade Sötisen på att prova Snufflans napp.

När det var dags för Sötis och hennes "päron" att fara hem så blev det pusskalas för hela slanten! Gosigt så att... ;)

Nu sover Mammans två minsta bus gott, mellanpojkarna gör sej ordning för natten och de stora har lovat komma i säng före tolv. Så fort Bröderna Bus kommit i säng tänker nämligen Mamman slänga sej ner i sängen! Sov gott go vänner!

2 kommentarer:

♥TrollMorsan♥Mamma till 8 Troll♥ sa...

Oj så fina bilder på månen. och Det där med att varna barnen för en mamma som kan explodera det känner jag igen ;) Hoppas att allt är bra ed Snufflan!
Ta hand om er!

Mängder med kramar till dig och din familj!

BP sa...

Alltså den där lilla sötisen ser ut som om hon hade fått minst tre doser av vattkoppar redan...
Bra att vara vulkanmorsa - du borde hälsa på här lite oftare - trots att jag inte är morsa precis;-)