torsdag 25 augusti 2011

Mutationerna börjar visa sej

Den fjärde morgonen på terminens första skolvecka börjar barnen bli varma i kläderna och de tidigare "måndagsmutationerna" kan anas bakom de söta ansiktena vid frukostbordet. Inga jättestora förändringar har skett ännu, men små saker ute i periferin glimmar till då och då.

Lite spillt o'boypulver, en tappad smörkniv och "jag-kan-inte-klä-mej-åkomman" är nog bara början.

Denna morgon blandades de milda mutationerna med Tonåringens skolfotoångest. Det är inte lätt att gå i åttan när det är dags för fotografering. Sminket måste se bättre ut än förra året, man kan inte ha några liknande kläder som på förra årets foto för då är man "såååå 2010 liksom" och håret ska se platt och tunt ut.

För att göra hela historien roligare så har skolan lagt fotograferingen efter idrotten, med en matrast där i mellan. Vilket innebär att ett halvt dussin tjejer ockuperar ett grupprum, som bara har en elkontakt (tur att en av tjejerna tog med förgreningsdosa), med fem plattänger och smink för att göra sej vackra och på köpet missa maten så de får gå hungriga tills hemkomsten efter fyra.

Trots alla dessa ansträngningar och provning av tvåhundra outfits (tror det tillslut blev den snygga toppen som inhandlades på Bruno i somras samt ett par ljusa jeans) så klagar sedan ALLA tjejer på att de blev galet fula på korten. Hmmm...

Nåväl, efter att Tonåringen åkt, de tre stora grabbarna gått till skolan (Sexåingen gick ensam med Sjuåringen idag =) ) och de två små lämnats på förskolan passade Mamman på att ta en kort promenad i den gråa, disiga, regntyngda morgonen med sin kamera.


Regndroppar gör sej i alla fall bra på bild! =)


På väg in till Lilla Staden för att röntga händerna (man ska se om det blivit några förändringar på grund av psoriasisartriten) kunde Mamman njuta av att hösten har börjat färga världen.

Och som vanligt när Mamman räknat ut hur lång tid hon behöver för att ta sej från punkt A till punkt B så dyker det upp oväntade hinder på vägen. Vägarbete, fixa en lapp här och ett hål där, pfft, de skulle behöva riva upp hela vägen och lägga om den. Fast det är ju ganska praktiskt om man har ont i ryggen och behöver lite massage - då tar man en tur på 175:an mot Lilla Staden, lagom håligt och lagom räfflad väg. ;)

Hösten är bra vacker!

Eftersom alla barn sov så duktigt i sina sängar hela natten till idag så borde ju Mamman ha insett att det skulle bli totalt kaos ikväll trots att hon snällt låg inne hos barnen och läste tills rösten lät som en kråkas kraxande. Mamman hatar att behöva bli arg när det är dags att sova, men ikväll var hon tvungen att ryta till, efter en timme av "Sluta sparka på dataskärmen", "Sluta skrika i falsett", "Sluta knuffa din Lillebror", "Sluta kasta saker på allt och alla" så tog tålamodet helt enkelt slut!

Nu ska Mamman njuta av att glo på tv en timme och sen blir det sängen (och förmodligen en körig natt som vanligt när det strulat på kvällen =( ).

1 kommentar:

BP sa...

Hoppas N passar på att skryta lite om plaggen hon köpte på Bruno;-)
Dina bilder med dropparna är helt underbara förresten - wow!!!
Du har ju verkligen världens tålamod så om du ryter till måste det ha varit riktigt illa.
Ganska bra att då och då pysa lite eller hur?!!!