söndag 7 augusti 2011

Skrammel och bränd elektronik

Lilleman har idag visat att han är Mammans son! ;) Varje gång någon av de äldre barnen velat ha hjälp med något så har han snabbt varit framme och sagt "BE PAPPA!", duktig kille det där. ;) Pappan, som följde med hit efter att vi varit till hans far igår, har fått slitit hårt idag (nästan i alla fall, han har både lagat mat och diskat, hämtat barn och fixat)! =)

Från att de första ungarna klev upp sex i morse tills att klockan var fyra har regnet smattrat mot rutorna. Mamman har nästan slagit knut på sej själv för att hitta på aktiviteter, som även hennes kropp klarar av, för att hålla barnen lugna.

Det har målats, pysslats med glitter och "lerats" (lekt med Play Dough) i timmar.

Pysslandet har varvats med film och dataspel. =)

Lillemans "monster". Antar att han menade monster även om han sa moster... Hmmm... Annars blir nog inte moster så glad? Eller det borde hon ju bli eftersom han gör skulpturer av henne (och vem av de tre mostrarna det är förtäljer inte historien ;) ).

Eftersom Mamman är en sådan där mamma som inte orkar att bara sitta sysslolös och titta på sina barn då de grejar och fixar så har Mamman också målat. Eftersom Mamman inte ens kan göra en streckgubbe som någon kan se vad det är så blir det som ovan de få gångerna Mamman hittar kritorna. =)

Strax efter att Pappan åkt hem till den andra pappan för att hämta hem de stora ungarna så tittade solen fram, fyllde de regntunga löven med glitter och värmde skönt. Mamman ropade åt ungarna att skynda sej ut och få lite frisk luft, slängde på sej tofflorna och följde efter dem nedför trappan, kom ut och fick en droppe regn på näsan, tittade upp och konstaterade att de svarta molnen inte var på väg bort utan hit. =(

Nåväl, ungarna var fulla av energi och stod ut med duggregn i närmare en timme, även om sjuåringen gnällde över att Mamman minsann söööög fett. ;)

När det väl var dags att gå in för att få i sej lite mellanmål var barnen blöta från topp till tå av att hoppa i vattenhålor och måla väggen med händerna som penslar och regnvatten som färg! (Mamman trodde de hade fått nog av att måla inne då men...)

Efter att Pappan kommit tillbaka med de stora ungarna och en massa mjölk så sattes han på att laga datorn. Inte konstigt att den skramlat och luktat bränd elektronik - hela fläkten till grafikkortet hade ju delat sej!!!

Sist men inte minst, en liten minneslista åt mej själv (påminn mej gärna!) inför morgondagen.
*Fixa kopior och få på papper på lådan
*Ring kirurgavdelningen
*Ta prover inne i Lilla staden
*Betala försäkring
*Ring sjukgymnasten

Nu ska Mamman ta sej igenom hygienspridaren och sen blir det natten, de små har snart sovit i två timmar och de stora får för en gångs skull komma i säng i tid - Om två veckor är det skolan igen (och som tonåringen längtar =) ).

1 kommentar:

BP sa...

Slutsatser här:
Pappor är "bra-å-ha-grejer"
Kludda är du himla bra på, försök med en vanlig penna nästa gång;-)
Moster blev ett väldigt söt monster.
Regnvattenmålningar - coola, det ska jag prova.
Byt dator!
Kram