lördag 6 augusti 2011

Inget bus alls

Man skulle kunna tro, att om man far in till köpcentrat utanför stora staden så är det "nemas problemas" att få en tid för att färga ett stycket kalufs, köpa ett par foppatofflor och hitta ett cyklop.

Om jag uttrycker mej såhär... Nääää, det var inte ett dugg lätt!

Vi kom därifrån med nya skor till tonåringen (converse), nya skor till Lillan, och fika i en påse. Stackars Lilleman (som blev av med en toffel mellan Stockholm och Hålan) knatar fortfarande runt i sina gummistövlar eftersom han vägrar använda sina gympaskor. Stackars Tonåringen (enligt henne själv) som får gå runt med tvåfärgat hår ett tag till. Tolvåringen klarar sej bra utan cyklop ett tag till, tror jag... Det beror ju på hur mycket det ska regna i veckan. ;)

Fikat tog vi med hem till de stora barnens pappa, fikade, lämnade de två stora och tog med oss Pappan som redan var där då vi kom dit och for sen vidare mot småttingarnas farfar och farmor B.

Vi hann knappt parkera bilen innan barnen hittat in i hallonbuskarna, förrätt kallas det va? =) Medan barnen mumsade bär klev Mamman runt i den vackra trädgården och fotograferade blommor, massor av blommor. Skulle förmodligen kunna fotografera i en hel dag på bara blommor där. =)
En halvtimme efter att vi anlänt så serverade Farmor B sin supersmaskiga kycklinggryta (Mamman lyckades trycka i sej hela två portioner, det säger allt ;) ). Efter maten kom Farfar ut med glasspinnar, i två omgångar!Inte långt därefter blev det kaffe/festis och tårta samt wienerlängd. Gissa om vi rullade hem i kvällningen!?

När barnen hade ätit klart satt alla vuxna kvar vid bordet och pratade, med utsikt mot dammen för att ha koll på så att inte barnen hamnade däri.

"De är på andra sidan av huset, där finns det inget fuffens de kan hitta på." sa Farmor B
Efter en stund ville Mamman ändå kolla läget, se så att de inte vandrat iväg upp mot vägen eller så...


Hmmm... Inget bus alls kunde de hitta på nej. =D När Mamman kom runt huset så vattnade Snufflan sina bröder så fint så med en vattenkanna (som hon fyllde med vatten ur tunnorna med regnvatten). Mamman smög en stund och knäppte ett par kort innan hon fick av alla blöta kläder för att hänga på tork. =)

Vägen hem kantades av skratt, skrik och regn av smarties. Trots allt hittade vi hem utan att någon somnade, tack och lov! Klockan nio sov alla barnen sött (efter att ha duschat och tackat nej till kvällsfika =) ) och Mamman bestämde sej för att prova detta berömda rosévinet som tydligen ska vara så "inne" nu för tiden. Det var inte ett dugg gott, tog hela kvällen att få ner ett ynka glas. Haha...

2 kommentarer:

4U2! sa...

Du kan nog aldrig ha tråkigt! ;) :)

BP sa...

Ytterliga ren toppen dag!!! Converse till tonåringen är ju helt rätt, bra att du har fattat;-)
M har inga prickar kvar - förutom glassditon = mycket bra!!!
Blomsterprakten i den trädgården skulle jag vilja ha sett. toppenbilder där!!!
Å att vattna sina syskon för att dom ska växa fortare är helt naturligt.
Rosevin kommer inte över mina läppar - gammal fördom antar jag och BBC-reportage vilka druvor som hamnar i just rosé. Men du har ju lärt dig nu den hårda vägen;-)