söndag 24 april 2011

Påskharens dubbelmiss

Misstag nummer ett: Påskharen verkar ha fått i sej lite för mycket påskmust i år, till alla barns stora glädje (till alla barn räknades även Mamman och hennes tre systrar =) ), och rusat runt på påskdagen (istället för påskafton) för att gömma ägg långt in i djupa skogen. Det blev stor uppståndelse då alla små barn upptäckte detta och jakten satte genast igång, Lilleman sov lugnt genom hela proceduren (tur att brorsan hittade ett ägg till honom med ;) ).

"Jippie!"

Misstag nummer två: Påskharens gömställen kanske inte alltid var av det smartaste slaget, vi får skylla på det faktum att han förmodligen druckit alldeles för mycket av påskmusten (inte bra att ha backen stående på altanen) då han valde att gömma ett ägg under en presenning vid solväggen en dag som denna.

Efter äggjakten var det dags för mat, alla små barn lade lydigt undan sina ägg utan att äta minsta lilla bit ur det före maten (det var värre med de större, så kallade vuxna barnen...). Efter matintaget så rullade alla bort från bordet, mätta och belåtna, för att bege sej ut i den härliga solen igen (tack för all den goda maten mor och far).

Minibatmans fyrhjuling hittade fram ur gömmorna och gossarna roade sej en stund med den.


Lilleman körde med apostlahästkraft istället för vanliga hästkrafter. ;) Minibatman och hans pappa fungerade utmärkt bra som motor!

I vanlig ordning så lockade bäcken alla små barn, ett faktum som Mamman får kapitulera inför om hon inte vill tjata skallen av sej och bli ett gnällmonster i barnens ögon!




Hoppas att ni alla haft en riktigt trevlig påskhelg, det har i alla fall Mamman (även om jag är lite sliten just nu).

Med bara halv barnaskara på hemmaplan så hoppas Mamman på sovmorgon i morgon. De stora barnen och deras vänner hämtades upp av sin far strax efter tio i förmiddags för att hinna träffa sin nyaste kusin och sedan sova hemma hos sina kompisar till på tisdag och sjuåringen åkte med Minibatman hem nu ikväll.

Håll nu en tumme för att jag får sova gott, en hel vecka med alla barn på hemmaplan kräver lite energi. =)

1 kommentar:

BP sa...

Den där fyrhjulingen är ju en RIKTIG sådan. Jobbade på Suzuki för många år sedan och vi sålde sådana. Skitroliga ju.
Ja vilken (sen) påskafton eller vad det nu var ni har haft. Suverän dokumentation från din sida:-)

PS. Var det Minibatmans pappa eller Miros?!!! Snygg var han iaf - ja typ min typ om du förstår vad jag menar;-) Ds