fredag 29 april 2011

Knäpper av i blindo

Efter några dagar då Mamman varit förlamande trött efter lunchtid (ni vet, sådär trött så att man kan somna lutad mot ett träd) och kroppen värkt oavbrutet (kan inte förstå varför höfter, rygg och muskler ska göra så ont) så var det skönt att lämna allt hushållsarbete bakom sej och fara till småbarnens farfar och farmor B idag.

Medan Mamman lastade in fyra små troll i bilen (de stora hämtades upp av sin pappa igår kväll) så kom en liten fågel och skuttade mellan benen på henne. Kameran flög upp och pippin hamnade på bild.

Det är ganska långt till farfar och farmor B, mer än en och en halv timme i bilen och barnen var inte riktigt sams idag, milt sagt. Däremot blev de knäpptysta och fick stora ögon då vi hamnade mitt i den här röran...

På något vis har höger framdäck flytt sin kos på bilen, dessutom verkar chauffören inte haft något bälte på sej då rutan var krossad på förarsidan. Och hur hamnade släpet på fel sida av vägen, på andra sidan räcket. Allt detta på en lång raksträcka och utan att en annan bil verkar vara inblandad. Hoppas det gick bra med den eller de som befann sej i bilen!

När vi kom fram till resans mål stod maten på bordet och väntade. Mums fillibaba för alla hungriga magar. Efter maten blev det lek i solen...

...och efter en stund kom efterrätten fram. Chokladpudding med grädde och hallon! =)

Medan barnen underhöll farfar så njöt Mamman av att sitta i solen och fotografera blommor, böjd framåt med kameran i högsta hugg, knäppandes och knäppandes tills det fanns några bra bilder. Inte så lätt att fota som Shannara vill då hon inte kan sitta på huk eller gå ner på knä, knäpper liksom av i blindo och hoppas på det bästa! ;)






Finns inget roligare än vatten tycker Lilleman och blev som förhäxad av den nya lilla fontänen som farfar och farmor B håller på att bygga (bara på teststadiet än).




På väg hem hämtade Mamman upp de stora busarna ute på öa och hela den timmen det tog att komma dit sov alla fyra småtrollen gott vilket ledde till att vi var ute och lekte tills solen gått ner.

Fyra grusiga, svettiga soldoftande ungar hamnade därefter i "hygienspridaren" en efter en. Strax efter tio nu ikväll så sov äntligen alla, utom tonåringen som med största sannolikhet kommer att vara uppe längre än Mamman! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Ja du har ju varit med om mycket igår kan man säga. Dina blomsterbilder är helt enastående - nej ska inte fråga hur du gör... Försökte idag att ta några shots till trissen imorgon Grrrr

PS. Desserten såg underbart smarrigt ut. DS