onsdag 12 maj 2010

Choklad för kungligheter

Ganska nyligen så skrev jag om "Den officiella bröllopsserien". Jag tyckte att det var skrämmande att så mycket emballage slösades bort på några mazariner, som man sedan tog extra betalt för jämfört med de vanliga.

Jag hittade ännu ett exempel, från cloetta, idag då jag sprang en massa ärenden.



Tyvärr så syns inte texten så bra på bilden, men man blir där upplyst om att HELA 0,50 kr går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse per såld chokladkaka à 155 g. Gissa priset???

Jo, närmare 30 spänn kostar det att njuta av "kunglig" tarragona. Ursäkta mej, men då kan jag köpa fyra små tarragona för en tjuga och skänka betydligt mer än 0,50 kr till välgörenhet (och få mer choklad på köpet dessutom!).

Jag förstår mej inte riktigt på all denna hysteri?

Jag tycker att det är jättekul att Victoria och Daniel ska gifta sej, jag önskar dem all lycka och välgång i livet.
Jag tycker det är jättekul att det blir en fest för hela vårt land.

MEN jag kan inte förstå att det måste handla om sådana enorma summor pengar? Jag kan inte förstå varför alla vill sälja ut brudparet och försöka tjäna så många futtiga ören de kan på spektaklet.

Eller jo, nu ljög jag, jag kan visst förstå att alla företagare vill tjäna pengar, MEN jag kan däremot inte förstå hur så många kan gå på det, köpa det, stå där och betala multum och tycka att de gör något bra?

Lite fler bröllopsfakta hittar ni här>>

1 kommentar:

BP sa...

Jag retade mig på precis samma sak idag, fast det var inte choklad. Å vet du vad det sjukaste är: Hovet får ge tillstånd till Cloetta eller vem det nu är att de får tillverka varor med "kunglig" anknytning. Å då vill Hovet ha mera pengar från svenska staten... också.
Sälj hela bröloppet till nå'n engelsk eller tysk skvallerblaska för åtskilliga miljoner, då slipper vi konsumenter bli lurade.
Bra inlägg som fick igång mig igen...