onsdag 26 maj 2010

Första skolavslutningen avklarad

Nu har den första sommaravslutningen gått av stapeln! Idag tog vi med oss fikakorgarna och möttes upp på småbarnens förskola.

Till att börja med fick alla familjer ett varsitt försättsblad till sagan om "Petter och hans fyra getter", en saga som de jobbat en del med på förskolan så att barnen kände igen den. Sen gick alla i samlad trupp mot hembygdsgården, på väg dit satt plastfickor med sidor till boken och i texterna fattades vissa ord som barnen själva fick fylla i. Jättekul idé! (Förra året fick alla barn samla sidor till en bok om spöket laban som var formad som ett spöke)

Väl framme vid hembygdsgården spelade personalen från avdelningarna och köket upp sagan för barnen och alla föräldrar. Utklädda spexade de runt och fick både barn och vuxna att skratta. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, "våra dagisfröknar" rockar fett! ;)

Sen blev det fika och förutom det vi själv hade med så bjöd personalen på några goda rutor med något "mystiskt" kladd på, om man använder barnens termer. =)

Gott tyckte de att det var i alla fall! Enligt Snufflan så var kladdet godast och hon undrade om hon kan få kladd i en bunke på lördag. =)

Lillen satt still som ett ljus hela tiden och skrattade högt åt allt som rörde sej. Ett skvillrande skratt som fick alla runt om att le varje gång det bubblade ur hans lill, söta mun. ;)

Som jag sa, förskolepersonalen har en stor portion barnasinne kvar och fortfarande utklädda busade de runt med alla ungar efter fikat.

Både Minibatman,

Snotti,

och Puddeludding visade upp sitt mod...

Trots att den sista energin borde ha försvunnit ur barnens kroppar bestämde sej Grabbarna Grus för att ta den mer besvärliga vägen hemåt. =)

1 kommentar:

Enen sa...

Tackar, tackar!!!! =D Från de som "rockar fett"!!!! =D =D =D

Det mystiska kladdet kan man få recept på!!! =D