lördag 22 maj 2010

Bildlördag

Det lyckades bli grillning idag med! Solen sken och temperaturen gled upp över tjugostrecket. Jag lyckades bjuda in mej och kidsen till mor och far på grillat. ;) Även syster med bihang och unge var där! =)

Så skönt att slippa stå med matlagning (förutom lunchen då) och disken två dagar i rad. Det var välbehövligt! (Tack Mammsen). Fick ju dessutom sova lite middag med Lillen i förmiddags då RQ badade Snufflan och småkillarna fick vara i storebrors rum. Älskade ungar, de bästa som finns!

De där snurrade korvarna är nog de godaste korvarna jag ätit, någonsin!


Kvigorna går nu på bete precis nedanför huset, hur mysigt som helst! (Brun baksida i bregottfabriken... hihi). Hagen de går i är av bullerbystuk, med bäck, litet vattenfall och "öar" av stenar och träd. *mysigt*

Lilleman snarkade och sov en lång stund ute i friska luften, efter att ha drivit sin mamma halvt galen genom att klättra runt (uppenbarligen fungerar det utmärkt bra att klättra trots den hemska selen) i vagnen under promenaden med hunden!


Efter tupplur och käk kom de stora leksakerna fram. ;)


"Dä ska börjes i ti, de som nå ska bli" brukade Mollan säga. Och visst är det väl så! Medan de äldre syskonen och kusinen hoppade studsmatta roade Godingen sej med att sitta in förarsätet på Gammelbilen. Jag fick näst intill SLITA loss honom från ratten när vi skulle gå. (Om några år har du chaufför vid alla tillfällen Moffa, hälsar Lillen)


Precis som sej bör så var alla ungar smutsiga från topp till tå då vi skulle fara hem sent ikväll! Ett friskhetstecken som gläder Mamman. =)


En av fågelholkarna visade sej ha hyresgäster i år. Någon som kan berätta vad det är för fåglar?


Lagom till hemfärd för mej och fem barn (den sjätte var ute och åkte raggarbil med Morfar) kom de första regndropparna.

Inga kommentarer: