lördag 1 maj 2010

Tänk om...

Så sitter Mamman här mitt i natten. Barnen sover, Mamman kan inte sova. Tankarna far, kroppen är i upplösningstillstånd.

Mamman är orolig, tänker, funderar... Tänk om... Tänk om något hänt, något hemskt, något som Mamman inte ens vill uttala eller skriva? Tre dagar, tysta dagar, okontaktbar.

Försöker hålla ihop. Le, busa, skratta med barnen...

Men de känner... Stora tösen frågar rakt ut, på engelska av hänsyn till sina små syskon, kommer han igen? Stora pojken är ledsen, han lovade ju... Min goa Puddeludding undrar vad han gjort för fel? Mammas älskling, det vuxna gör är vuxnas ansvar, det är aldrig ert fel, inget som händer i vuxenvärlden... ALDRIG, tänk inte så. Du är älskad av alla... Snotti är bara arg, arg på hela världen. Han slåss, mest på Mamman, Mamman är dum nu. Och lilla Snufflan väntar på att få sätta på sej sin nya t-shirt, den med text på, för att visa upp den för honom. Frågar varje morgon, kommer till Mammans säng på natten som hon aldrig gör annars. Liten är klängig, ledsen, äter inte längre, vill bara ha Mammas puppe.

Mamman håller ihop på dagen, men tankarna mal som stora kvarnstenar i hela hennes inre. I huvudet, i magen. Mamman orkar inte äta, orkar inte vara inne. Varför?

Vad har hänt? Har något hänt?

Mamman kan inte tro att allt görs av ren och skär elakhet. Eller? Kanske vet han att hon våndas, kanske vill han ha det så? Mamman vet inte ens vad hon gjorde fel? Går igenom torsdagsmorgonen om och om igen... Maler...

Helst skulle Mamman vilja åka dit. Banka på dörren tills någon öppnar, men Mamman är rädd för vad som kan möta henne där... Mamman vill inte, kan inte, åka med alla barn hela vägen och låta dem sitta i bilen utan att veta vad som väntar...

Hur länge ska hon plågas av denna ovisshet? Hur länge ska hon straffas? Straffas för ett fel som hon inte förstår? Mamman orkar inte! Orkar inte mer... Vill inte sitta här i natten och undra, vänta, må dåligt... Vill veta... NU!

2 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Hoppas innerligt att du får svar, på det du behöver veta! Att hon får möjligheten att visa upp den nya T-shirten och att alla blir lugna och harmoniska igen!
Massor av styrkekramar från Värmskog!

BP sa...

Vet inte riktigt om jag hänger med här, men jag tror att pappan till barnen lovat att dyka upp men uteblev. Kan vara helt fel tolkning såklart. Hursomhelst, om jag har "rätt" så har barnen det mycket bättre hos sin underbart, busiga, bloggande och kaotiska mamma Shannara... om någon frågar mig alltså.