söndag 17 juni 2012

Stryk den här dagen!

Den här dagen kunde ha haft mer att erbjuda. =( Inget har gått som det ska...

Vi skulle ha varit nere vid Värmlands Vikingacenter, som idag haft invigning av en ny utställning och vernissage (lokala konstnärer visar upp sina alster i olja och akvarell), MEN istället har det krånglats, gnällts och tjatats.

Mamman har hunnit med tre maskiner tvätt, barnen har stökat till och sprungit in och ut (härligt att de har den friheten i alla fall). Mamman har städat jordens stökigaste kök, efter att de tre stora barnen faktiskt fixat fiskpinnar och färskpotatis. Mamman har tjatat sej fördärvad på de två stora barnen vars svinstior till rum behöver städas, de i sin tur har ignorerat henne totalt - suttit vid sina datorer och varit allmänt uppkäftiga.

Mamman har bestämt att ett sommarschema ska inrättas. De fyra små barnen knorrar inte, de började sköta sina sysslor direkt. Tonåringarna började gnälla om att det är lov och de ska bara få vara fria för det får ALLA AAANDRAAA!!!

Då handlar det om att de två stora ska diska varannan morgon (frukostdisken) måndag till fredag, städa badrummet varannan fredag och se efter sina småsyskon fyra timmar i veckan (de sex veckor av tio som Mamman jobbar) samt hålla ordning på sina rum. Är det för mycket begärt av en femtonåring och en trettonåring???

Trettonåringen kläckte ur sej:

"AAA, meh va ska du göra hela sommaren då? Vi ska bara slita när vi äntligen har lov så du kan sitta å glo eller?"

Gissa om Mamman exploderade då???

För Mamman tvättar inte, dammsugar inte, diskar inte, lagar aldrig mat, skurar inga golv, handlar aldrig, plockar inget och slår absolut inte knut på sej själv för att alla ska ha det så bra som möjligt - På sin FRITID, då hon INTE är på jobbet! *MORR*

Mamman blev så sur så hon slet ur modemet! Inget mer nät förrän rummen ser ut som de ska!!!

Nu sitter Mamman här, barnen sover. De har väl tjurat sej till sömns... Köket ser förjävligt ut, på golven är ett ton grus och sönderrivna papperslappar samt massor av saker som Stora Brorsan dunpat från sitt rum. Här och var står säckar med urväxta kläder, vinden går inte ens att ta ett steg in så inget kommer upp där för än det rensats undan och sorterats. Det ser så förbannat vidrigt ut här hemma så att Mamman mår dåligt av det, men Mamman har haft värk hela jävla dagen och är på ett uselt humör. Nu skiter jag i det här!

P.s. Mammsen, kan inte du komma på lite oväntat besök då och då så barnen håller reda på sin skit? ;) ;) D.s.

2 kommentarer:

4U2 sa...

Hoppsan det avundas jag dig verkligen inte. Klart du blir ledsen och arg, minns när mina var små och hur trött på allt man kunde bli (ja, med små menar jag tills de var ... 16... 18?). Minns även hur jag var i den åldern men då var vi systrar (bröderna slapp det mesta och det var orättvist) och vår fritid var väääldigt få timmar! Men mina barn tyckte att "det var på din tid det" vilket inte gjorde saken bättre. Hoppas det blir en bättre dag i morgon!
Kram

BP sa...

Ooops, vilken skitdag! Nu kan de ju bara bli bättre om man säger så! Hoppas verkligen att resten av sommaren inte blir som den här dagen för dig. Tycker synd om dig! Kram!